Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Italiaanse Chianina

Italiaanse Chianina

Een van de oudste runderrassen ter wereld is het Italiaanse Chianina ras. Dit ras wordt al ruim 22 eeuwen gehouden in de prachtige omgeving van "Val di Chiana".

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Deze vallei ligt ten zuiden van Florence in Toscane. De vallei kenmerkt zich door de zeer vruchtbare bodem waar vele soorten kruiden uitbundig groeien. In de middeleeuwen werd het Chianina ras gebruikt voor de landbouw. Tegenwoordig wordt het alleen nog als vleesras gefokt.


Kenmerken van het rund

Het is het grootste vleesras ter wereld en kan een schouderhoogte hebben van wel 2 meter. Het heeft een porselein-witte vacht met een donkerdere huid. Door deze handige combinatie kan het rund prima de lichaamstemperatuur regelen tegen de soms extreme hitte en kou. "Val di Chiana" is enorm lang en uitgestrekt. De runderen moeten soms lange stukken lopen om te eten. Hierdoor hebben deze runderen zeer sterke benen. Door de intensieve beweging en vruchtbare grond groeit het rund zeer snel. De runderen zijn dus al op jongere leeftijd goed op gewicht en kunnen uitgroeien tot schitterende en zeer imposante dieren. Zeker de moeite waard om deze omgeving te bezoeken als je in Toscane bent.


Beef&Steak vleesspecialisten

Wij importeren het Chianina rundvlees zelf uit Italië. We werken daar nauw samen met een bedrijf die zich heeft gespecialiseerd in het verwerken van alleen eersteklas Chianina runderen. Zij werken alleen met het beste en daarom moeten we soms wat langer wachten op deze smaakbeleving. Vooral de T-Bone is subliem qua smaak, zo proef je ècht wat een prachtige smaak deze runderen hebben.


Contact

Wil je meer weten over onze werkwijze, producten en ons assortiment? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@beefensteak.nl of via 0172-577147. Je bent uiteraard ook van harte welkom op onze afhaallocatie in Ter Aar.