prev next

USA Grain-Fed Brisket

Echt een Amerikaans product. De flat van de wholepacker brisket is een bijzondere snit en heeft een eigen bereiding. In Nederland kennen we de brisket als klapstuk.

Herkomst: USA Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 20,00 Incl. BTW
- +
€ 20,00 Incl. BTW
Artikelnummer: 5175

Beschikbaarheid: Op voorraad

Beschrijving
  • Echt Amerikaans product
  • Bijzondere snit van het USA Grain-Fed rund
  • Heerlijke malse specialiteit

Wil je de heerlijke specialiteit van het USA Grain-Fed rund proberen? Ga dan voor de USA Grain-Fed Brisket!

FLAT BRISKET

Een nog onbekend prachtig stuk uit Amerika. De flat brisket van het USA Grain-Fed rund. De brisket komt uit de borst van het rund. Het vlees wordt langzaam gegaard op de BBQ of in de oven. Dat maakt een brisket tot een heerlijk malse specialiteit. Wij kennen de brisket in Nederland als klapstuk. In Amerika is de brisket erg populair, ook in Nederland wordt het stuk steeds meer gewaardeerd. De brisket is gewoon uit voorraad leverbaar bij Beef&Steak, de volgende dag heb je hem al in huis.

FLAT EN POINT

Brisket bestaat uit een 'flat' en een 'point'. De flat ligt onderop en is het grotere stuk van de brisket. De point heeft een meer driehoekige vorm en ligt op de flat. In zijn geheel noem je dat dan een 'whole packer', maar je kunt ook kiezen voor de 'point'.  Het voordeel van de flat is dat het vergevingsgezinder is qua bereiding dan de whole packer. Een goede brisket is afkomstig van vleesrunderen zoals de Black Angus of het Wagyurund en bevat voldoende 'marmering' (intramusculair vet).

BEREIDING VAN DE BRISKET

Brisket duurt vrij lang om te bereiden. Je kunt denken aan 2 tot 2,5 uur per kilo. De bereidingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 110 graden Celsius. De reden is dat brisket van zichzelf geen mals vlees is, het bevat veel collageen. Door de low&slow bereiding wordt het collageen omgezet in elastine en dan wordt het juist mals en sappig. Een brisket point kun je op iets hogere temperatuur bereiden, dan heet het 'hot and fast'. Alleen de point is hiervoor geschikt.

TRADITIE

In Amerika is de bereiding van brisket een echte traditie. Pitmasters ontwikkelen hun eigen techniek voor de optimale garing ervan. In veel restaurants kun je brisket krijgen, de ene is beter dan de andere dus kijk van tevoren naar de reputatie van het restaurant, mocht in er eentje willen bezoeken in de VS. 

GRAIN-FED

Deze Black Angus runderen hebben 100 dagen lang alleen graan te eten gekregen. Graan zorgt voor een mooie marmering van het vlees. Het intramusculaire vet dat tussen het spierweefsel zit, zorgt dan voor smaak en malsheid.

Bij BEEF&STEAK kun je deze heerlijke USA Grain-Fed Brisket kopen. Ga voor dit prachtige stuk vlees uit Amerika en geniet van een heerlijke malse specialiteit. 

Recepten
Extra informatie
Herkomst USA
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten Graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan
voedingswaarde Nee
Reviews

Klantenreviews 8 item(s)

Heerlijk, maar ook flink stuk point
Heerlijke brisket. Na injectie en seasoning 15 uur op de UDS gelegen. En smullen dat het was! Enige ding om op te letten is dat mijn stuk (5KG) meer op een full-packer leek (ipv enkel de flat); zeker 1/3e deel was de point. Op zich niet erg, maar goed om te weten als je er een besteld!
product
Review by Sander / (Geplaatst op 15-09-2021)
40% hard vet
1e keer brisket viel enigszins tegen. had een stuk van 3.5kg besteld hiervan was na het trimmen slechts 2.1kg over. aan de buitenkant zat een enorm dikke harde vetlaag van meerdere centimeters dik. had voor het geld meer verwacht maar misschien heb ik pech gehad met mijn stuk.
product
Review by Jeroen / (Geplaatst op 07-09-2021)
Low & slow op de Napoleon 22K Pro
Mooi stuk vleesch, top kwaliteit ! Na 9 uur op 110° boterzacht. Texas rub en sprayen met appelsap gaf een mooi resultaat ????????
product
Review by Nic / (Geplaatst op 28-07-2019)
Mooi stuk Vlees
Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal maar deze Brisket is heerlijk geworden.
product
Review by Dennis / (Geplaatst op 04-01-2019)
Snelle Brisket
3kg Brisket; vet niet getrimd maar laten smelten tijdens het grillen; gekruid met peper, zout, knoflook-, uien-, mosterd- en selderijpoeder; bereikte na 4,5 uur tussen de 100°c / 110°c gegrild te hebben de 82°c. Vervolgens verpakt in folie en gegrild tot deze de 88°c bereikte. Hierna 45 min. (in de folie) laten rusten. Bij de bereiding voornamelijk geconcentreerd op de kerntemperatuur en minder op de aangegeven tijdsduur van 3 uur p/kg. Brisket in dunne plakken gesneden en ondanks dat de bereidingstijd korter was dan aangegeven was deze mals en smaakvol.
product
Review by MF / (Geplaatst op 23-04-2018)
Last-minute Brisket
Als je last-minute besluit een feestje te geven en je wilt je gasten verrassen met een Brisket, waar haal je die dan vandaan?
Dat kan natuurlijk alleen maar bij Beef & Steak. Brisket van top kwaliteit. Onze gasten waren zeer onder de indruk van dit speciale stuk vlees.
product
Review by Petra / (Geplaatst op 18-09-2016)
1e Brisket
2kg Brisket, vet getrimd, geïnjecteerd met runderbouillon en gerubt met 50/50 peper&zout.

10uur in 95/105 graden, laatste paar uurtjes ingepakt tot een kern van 91 en daarna uurtje laten rusten...en het was heerlijk!
product
Review by Bryan / (Geplaatst op 11-09-2016)
Geniale brisket
Super product. Afgelopen zondag op de UDS bereid. Na 13 uur low & slow een uurtje laten rusten en daarna volop smullen. Goede kwaliteit zoals altijd bij Beef en Steak. Ik bestel hier al jaren en ontvang altijd goede spullen!
product
Review by Jelle / (Geplaatst op 07-09-2016)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.