
Flank steak sandwich met mierikswortelmayonaise
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
Grill

Heerlijk en snel gerecht voor bijvoorbeeld de lunch.
Ingrediënten
- 1 flank steak á ca. 800 gram
- ½ rode ui, in 6 partjes
- 1 theelepel olijfolie
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml mayonaise
- 3 eetlepels mierikswortel
- ¼ theelepel cayennepeper
- 250 gram gemengde salade of rucolamelange
- 4 versgebakken stukken stokbrood
- Peper en zout naar smaak toevoegen
Bereiding
- 1. Meng de rode ui, olijfolie, ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper in een kom.
- 2. Zet een grillpan op medium vuur tot deze heet is en rooster de ui aan beide kanten gedurende 5-6 minuten.
- 3. Strooi wat peper en zout over de flank steaks en grill deze aan beide kanten mooi bruin gedurende 4-5 minuten per kant. Haal uit de pan en zet het vlees afgedekt weg.
- 4. Grill nu de snijzijde van het stokbrood in de pan tot een mooie lichtbruine kleur.
- 5. Doe de Parmezaanse kaas, mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kom en meng alles goed door elkaar.
- 6. Smeer de broodjes in met de mayonaise, leg er salade en wat stukjes ui op.
- 7. Snij de Flank steak op de draad in dunne plakjes en leg dit bovenop de salade.