Varkens Flank steak met vijgen
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 stuks flank steak van ca. 200 gram
60 ml balsamico azijn
60 ml olijfolie
Bakje gemengde champignons
1 grote ui dun gesneden
180 ml kippen bouillon of water
4 gedroogde vijgen gesneden
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Bereiding
- Neem een afsluitbare zak en doe het vlees hierin met de azijn, dan naar smaak zout en peper toevoegen en sluiten.
- Plaats afsluitbare zak in de koelkast voor zo’n 15-30 minuten
- Daarna de zak uit de koelkast halen afgieten en de azijn bewaren.
- Neem een koekenpan met anti aanbak laag en gebruik 30 ml olijfolie.
- Bak de steak 2 tot 5 minuten aan iedere kant afhankelijk hoe rood je deze wilt eten
- Uit de pan halen en op een bord leggen afdekken met aluminiumfolie
- In dezelfde pan de champignons en ui aanbakken restant van de olie toevoegen , zout en peper naar smaak toevoegen
- De bouillon en het restje azijn toevoegen en in laten binden tot een stroperige saus oftewel laten karamelliseren daarna de vijgen toevoegen
- Het vlees in dunne plakjes snijden en serveren met de gekaramelliseerde champignon vijgen saus