
Pittige en zoete Flank Steak
< 20 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan

Leuke variatie met flank steak. 2 Mooie smaken en voor ieder wat wils. Hou rekening met 2 uur marineren.
Ingrediënten
- 800 gram Flank Steak
- 2 kleine sjalotjes grof gesneden
- 10 gram verse gember fijn gesneden
- 1 verse jalapeño peper (zonder zaadjes ) grof gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 10 gram bruine suiker
- 30 ml olijfolie extra virgin
- Zeezout
- Geraspte schil van een halve limoen
- 5 ml hete saus
Bereiding
- 1. Neem de sjalotjes, gember, jalapeño, knoflook, suiker, schil van de limoen, en de hete saus en doe deze in een blender/staafmixer.
- 2. Tijdens het mengen de olijfolie toevoegen, en verder mengen totdat het een gladde massa is.
- 3. Kruid de flank steak met zout.
- 4. Neem een grote schaal en leg de flank steak in de schaal en giet de marinade erover heen.
- 5. Sluit de schaal goed af en laat het zeker 2 uur, bij voorkeur de hele nacht in de koelkast staan.
- 6. Neem een grote koekenpan en doe bak de flanksteak in 5 minuten per zijde gaar op half hoog vuur.
- 7. Laat het daarna nog 5 minuten rusten op een plank, daarna in dunne plakken snijden en serveren.