Speenvarken Ham Heel
Artikelnummer: 1198Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Hele ham, beenham of kerstham van het speenbig
- Met been en zwoerd
- Heerlijk zacht en romig
- Uitermate geschikt om te garen
- Pronkstuk op de BBQ
Wil je een pronkstuk op tafel zetten? Ga dan voor de Speenvarken Ham Heel!
PRONKSTUK OP DE BBQ
De bout komt in zijn geheel van de achterkant van het Hollandse Speenvarken en is geschikt als braadstuk, zoals beenham.
Het speenvarken is heerlijk zacht en romig. Deze ham is ideaal voor een kerstham en uitermate geschikt om te garen in oven of als pronkstuk op de BBQ. Per stuk verpakt.
HET SPEENVARKEN
Het speenvarken wordt meestal in zijn geheel bereid en dient vaak als hoofdgerecht en eyecatcher op feesten en partijen. Het vlees van een speenvarken is zachter, malser en witter dan dat van een volwassen varken.
Dit komt door het hoge gehalte aan collageen. Doordat de huid nog jong is, wordt het zwoerd knapperig bij bereiding.
Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Speenvarken Ham Heel kopen. Ga voor dit ware pronkstuk op de BBQ en geniet van deze zachte, malse delicatesse.
Bekijk de video van Pitmaster X hierboven:
Ingrediënten: - Speenvarken ham - Zout - Peper - Verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en salie - Knoflook, in plakjes - Olijfolie - Honing (optioneel) - Mosterd (optioneel) Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Maak kleine inkepingen in de speenvarken ham met een scherp mes. Steek vervolgens plakjes knoflook en takjes verse kruiden in de inkepingen. Dit zal de ham tijdens het bakken op smaak brengen. 3. Wrijf de speenvarken ham royaal in met zout en peper. Als je van een zoetere glazuur houdt, kun je de ham op dit moment bestrijken met een mengsel van honing en mosterd. 4. Plaats de speenvarken ham in een grote braadslede en besprenkel deze met een beetje olijfolie om de buitenkant knapperig te laten worden. 5. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven. 6. Laat de speenvarken ham ongeveer 20 minuten per pond (450 gram) garen. Dit betekent dat een ham van ongeveer 5 kilogram ongeveer 2,5 uur nodig heeft om gaar te worden. 7. Halverwege de kooktijd kun je de aluminiumfolie verwijderen, zodat de ham een mooie gouden kleur kan krijgen. 8. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de ham te meten. De ham is gaar wanneer de kerntemperatuur 71°C bereikt. 9. Haal de speenvarken ham uit de oven en laat deze minstens 15-20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich in de ham kunnen herverdelen, waardoor het vlees sappig en mals blijft. 10. Snijd de speenvarken ham in dunne plakken en serveer deze met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade. Met deze bereidingswijze kun je genieten van een heerlijke speenvarken ham met een sappige textuur en heerlijke smaak. Eet smakelijk!
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% varkensvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Braadpan, Low & Slow |
Soort | Varkensvlees |
SKU | 1198 |
Het stuk vlees ziet er super uit, netjes uitgesneden.
Ik ben super tevreden, en ga in de toekomst zeer zeker vaker bij Beefensteak.nl bestellen.