Traditioneel geglazuurde Kerstham

Traditioneel geglazuurde Kerstham
Leuk en makkelijk recept om zelf een Kerstham te maken.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 10-12 personen)

 

2 Speenvarken hammen van ca. 2 tot 2½ kg per ham

(garingstijd voor de ham is per 500 gram ongeveer 20 minuten)

560 gram ananas schijven (dun gesneden), sap bewaren

15 tot 20 kruidnagels (optioneel)

1 klein potje maraschino kersen

135 gram lichte bruine suiker

28 gram gele mosterd

tandenstokers

Bereiding

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. Zet de ham op een rek in een braadslede of een ovenvaste schaal
  3. Laat deze gedurende 110 minuten in de oven braden. Haal de ham ca. 30 minuten voor deze gaar is uit de oven
  4. Decoreer de ham met de ananasschijven welke je vastzet met de kruidnagels
  5. In het gat van de ananas een rode kers plaatsen, deze vastzetten met een kruidnagel of een tandenstoker
  6. Neem een kleine schaal en doe hier de bruine suiker, de mosterd en wat van het ananassap bij. Goed door elkaar mengen totdat je een soort dikke glazuur hebt
  7. Met een lepel de glazuur aanbrengen en de laatste 30 minuten de ham ermee afbakken
  8. Haal de ham uit de oven en leg deze op en een snijplank en snijden maar!