Wildpoulet Mix
Artikelnummer: 1844Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
WILDPOULET MIX
- Malse stukjes wild
- Voor heerlijke sudder- en stoofgerechten
- Zeer smaakvol wild
- Bevat hert, haas en wildzwijn
Wil je een heerlijke mix van wild proberen? Ga dan voor de WIldpoulet Mix!
SMAAKVOL WILD
Met deze wildpoulet maakt u de heerlijkste wildgerechten. Gesneden van smaakvol wild en in kleine stukjes voor uw gebruiksgemak. Bevat hert, haas en wildzwijn in gelijke verhouding.
WAT IS WILD
Wild is een verzamelnaam voor alle diergroepen die in een vrije wildbaan leven en volgens wettelijke richtlijnen bejaagd mogen worden. Het moment van de jachtperiode verschilt per diersoort. Wilde eenden mogen in Nederland bijvoorbeeld al vanaf 15 augustus geschoten worden en de ree pas vanaf 1 januari. Dit is vooral van invloed op het aanbod van vers wild in Nederland. Alle landen werken met verschillende jachtperioden voor de verschillende wildsoorten. Om die reden is wild dus inmiddels het hele jaar beschikbaar. Traditioneel gezien loopt het wildseizoen van 15 oktober tot 31 december. Tijdens deze periode is de professionele jacht op de meeste diersoorten toegestaan in Nederland.
Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Wildpoulet Mix kopen. Ga voor deze heerlijke combinaie van wild en geniet van de sublieme smaak.
Ingrediënten: - Wildpoulet (bijvoorbeeld van hert, wild zwijn of konijn) - Bloem - Spekjes - Ui, wortel en bleekselderij (voor de mirepoix) - Knoflook - Rode wijn - Wildfond - Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad - Zout en peper naar smaak - Olijfolie - Boter Bereidingswijze: 1. Dep de wildpoulet droog met keukenpapier en breng deze op smaak met zout en peper. Haal de stukken vlees door wat bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn. 2. Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak. 3. Bak de spekjes in de verhitte pan tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet ze opzij, maar laat het spekvet in de pan zitten. 4. Bak de wildpoulet in batches aan alle kanten goudbruin in het spekvet. Doe dit niet in één keer om te voorkomen dat het vlees gaat stomen in plaats van bruinen. 5. Terwijl het vlees aan het bakken is, snijd je de ui, wortel en bleekselderij voor de mirepoix (een mengsel van fijngesneden groenten). Voeg deze groenten toe aan de pan zodra het vlees bruin is en bak ze mee tot ze zacht worden. 6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut. 7. Blus de pan af met een flinke scheut rode wijn en rasp de aanbaksels van de bodem van de pan los met een houten lepel. Laat de wijn even inkoken om de alcohol te laten verdampen. 8. Voeg de wildpoulet en spekjes weer toe aan de pan. Giet voldoende wildfond in de pan zodat het vlees net onder staat. 9. Voeg verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad toe voor extra smaak. 10. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees langzaam sudderen. Dit kan wel 2-3 uur duren, afhankelijk van de grootte en de leeftijd van het wild. 11. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra fond of water toe. 12. Na 2-3 uur, wanneer het vlees heerlijk mals is, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Het gestoofde wildpoulet is nu klaar om geserveerd te worden. Serveer het met bijgerechten zoals aardappelpuree, stoofperen of gestoofde rode kool voor een heerlijke wildervaring.
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
---|---|
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow |
Soort | Wild |
SKU | 1844 |