
Wild Ragout

Ingrediënten
10 inch Dutch Oven
30 gloeiende briketten
500g Wildpoulet Mix of Hertenpoulet
150 g aardappelen, in blokjes gesneden
500 ml wildfond
2 wortelen, geschild en gesneden 1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
2 middelgrote rode uien, grof gesneden
3 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 fles goede rode wijn
2 laurierblaadjes
3 jeneverbessen
50 g tomatenpuree
500 g gezeefde tomaten
100 g groene olijven, zonder pit 6 eetl. olijfolie
zout en peper
Bereiding
- Leg 15, aangestoken, briketten onder de Dutch Oven, laat de pan warm worden en doe er een beetje olijfolie in.
- Fruit de knoflook, uien, selderij, jeneverbessen, laurier en olijven eventjes voor een paar minuten lekker aan.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree er bij laat bak dit even kort aan. Doe nu de rest van de ingre-diënten erbij, en doe de deksel erop.
- Plaats nu 15 briketten op de deksel en laat het geheel voor ca. 2-3 uur heerlijk sudderen.
Dit recept is opgesteld in samenwerking met onze partner Fire & Food Magazine.