Heyde Hoeve Boston Butt
Artikelnummer: 6301Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Allermooiste stuk voor pulled pork
- Sensatie op de BBQ
- Gesneden uit het voorstuk van het Heyde Hoeve varken
- Mooie garing en vol van smaak
- Grain-Fed
Wil je een sensationeel stuk op de BBQ? Ga dan voor de Heyde Hoeve Boston Butt!
TOPSTUK
De Heyde Hoeve Boston Butt is een topstuk voor iedere BBQ-liefhebber. Dit populaire stuk vlees is een sensatie voor op iedere BBQ én is bovendien zeer geschikt om te bereiden tijdens BBQ-wedstrijden. Het is daarnaast het allermooiste stuk voor pulled pork. Er zit een mooie vetlaag op die je tijdens de bereiding het beste kunt laten zitten.
VOORSTUK VAN HET VARKEN
Deze Butt wordt gesneden uit het voorstuk van het Heyde Hoeve varken. Het vlees is afkomstig uit een stuk van de nek, schouder en het schouderblad. Door het schouderblad wordt de garing mooier en er ontwikkelen zich meer smaken. De Butt is al licht getrimd en grotendeels ontdaan van de speklaag.
OVERHEERLIJKE SMAAK DOOR HET JUISTE DIEET
Het menu van onze varkens bestaat uit granen die zoveel mogelijk in de omgeving worden geoogst. Daarnaast wordt het voer aangevuld met brijvoer. Een zeer smaakvol voer met onder andere wei van de kaas, aardappelstoomschillen en bierborstel. Alle varkens vinden dit heerlijk. Heyde Hoeve Duroc Varkens leveren kwalitatief subliem vlees. In oktober 2012 werd dit varkensras nog gekozen tot het meest duurzame en lekkerste varken van Nederland. De Boston Butt van het Heyde Hoeve varken verschilt op alle fronten ten opzichte van de rest. Het vlees is heerlijk van smaak en heeft een goede bite.
DUURZAAM
De varkens hebben voldoende ruimte en een aparte lig-, eet-, drink- en mestplaats. Daarnaast krijgen de varkens dagelijks een hand stro. Lekker om in te wroeten en goed voor het contact met de verzorger. Verder zijn er speeltjes in de stal voor afleiding. De moederdieren hebben nestmateriaal in de kraamstal en de biggen blijven 4 weken bij de moeder. Daar krijgen ze naast de moedermelk ook pap om de overgang naar vaste voeding zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Bij BEEF&STEAK kun je deze heerlijke Heyde Hoeve Boston Butt kopen. Ga voor dit unieke stuk vlees en geniet van dit topstuk voor iedere BBQ-liefhebber.
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% varkensvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Niet gerijpt |
Soort | Varkensvlees |
voedingswaarde | energie: 186kcal, vet: 12,4g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 17,4g |
SKU | 6301 |
Voor het rubben haal ik altijd het overtollige vet er af zodat de rub goed kan intrekken op het vlees. Een beetje vet mag. B&S geeft aan dat de Boston Butt al licht getrimd is. Nou dat viel er erg tegen. Aan 1 zijde zat een vetlaag over het hele stuk van ongeveer 12mm. dik. Ik heb alles eraf gesneden en dit nagewogen. Werkelijk 962 gram aan vet. Een beetje overtollig vet...o.k. maar hier werd ik echt niet vrolijk van. Houd dus nog een 4 kg over en dan te bedenken dat het bot er ook nog bij in zit! Gezien ik veel gasten kreeg heb ik bij de lokale schager nog een extra stuk vlees bijgehaald. Je wilt je gasten immers niet teleurstellen voor als er te weinig pulled pork is. Deze Boston Butt was wel weer super qua smaak hoewel ik toch meer voorkeur heb voor de Iberrico Nek. Die is nog malser en smaakvoller.
Kortom voor mij nooit geen 5Kg. stuk meer. Beter dan maar 2x 2,5kg.