Pitmasters pulled pork Een Amerikaanse traditie, heerlijk langzaam gegaard.

Pitmasters pulled pork Een Amerikaanse traditie, heerlijk langzaam gegaard.
Een Amerikaanse traditie, heerlijk langzaam gegaard.

Ingrediënten

Ingrediënten

 

Boston Butt of Varkensnek

•150 gram Dust2 Dust

•3 eetlepels olijfolie

•broodjes

•1 kop BBQ saus naar keuze

•Rookhout (Appel of Kers en optioneel)

Bereiding

Bereiding:

 

1. Smeer de Boston Butt in met wat olijfolie. Bedek het vlees met rub.

2. Verhit de bbq of smoker tot een temperatuur van 120 graden, indirecte methode.

3. Plaats het vlees op indirect vuur en laat de temperatuur niet boven 120 graden uistijgen.

    Reken 2-3 uur per kilo bereidingstijd, de kerntemperatuur moet 92 graden zijn. Het is klaar als het klaar is.

4.  Als de kerntemperatuur 92 graden is mag het vlees van de bbq.

5.  Plaats in een schaal en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar

6.  Voeg circa 250 ml BBQ saus toe en meng alles door elkaar

 

Serveer op een broodje met wat verse coleslaw. Eet smakelijk!