Pulled pork met gekarameliseerde appels en salie

Pulled pork met gekarameliseerde appels en salie
Pulled pork met gekarameliseerde appels en salie

Ingrediënten

Benodigdheden

 

Braadslee of flinke ovenvaste schaal

Aluminiumfolie

Koekenpan

Meat claws (optioneel)

Schaaltje

 

Ingrediënten

 

1.5 kg boston butt of procureur

1 citroen gehalveerd

3 middelgrote rode ui gehalveerd

6 handappelen

25 gram boter

25 gram fijne bruine suiker

15 gram uienpoeder

15 gram gedroogde salie

30 gram bruine suiker

10 gram zeezout

5 gram versgemalen peper

Beetje olie

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°c

Neem een stuk aluminiumfolie dat lang genoeg is om de het vlees te bedekken en leg het even aan de kant voor later gebruik

Dep het vlees droog met keukenpapier en leg het in de braadslede

 

Neem een schaaltje en meng de uienpoeder, salie, suiker (30 gram), versgemalen peper en het zeezout door elkaar

Rub met het mengsel de butt of procureur in en zet deze in de oven gedurende 15 minuten

 

Verlaag de temperatuur van de oven tot 150°c

Haal de het vlees uit de braadslede en leg het even op een bord

Verspreid de uien in de braadslede en voeg het vlees weer toe

Het geheel goed afdekken met aluminiumfolie.

Plaats de braadslede weer in de oven gedurende zo’n 5 uur zodat het vlees langzaam kan garen en lekker mals wordt

Haal hierna het vlees uit de oven en laat het in zijn geheeld nog 30 minuten rusten

Aluminiumfolie moet dus ook blijven zitten

 

Bereiding gekarameliseerde appelen

 

Schil de appels en halveer deze

Neem een flinke koekenpan voeg de boter (25 gram)

Als de boter is gesmolten de suiker toevoegen en rustig roeren

Leg de appels handmatig in de pan met de bolle kant naar boven en bak deze op halfhoog vuur gedurende een minuut of 8

Het is de bedoeling dat de appels licht karamelliseren

Af en toe beetje schudden met de pan

Neem de gehalveerde citroen en knijp deze boven de appels uit

Daarna de appels voorzicht omdraaien

Dan de pan afdekken met aluminiumfolie en nog 4 à 5 minuten bakken totdat de appels zacht geworden zijn

De appels weer draaien en jus over de appelen sprenkelen

 

Dan het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken of als je meat claws hebt en dan uitserveren met de appels