Bacon en picanha spies

Bacon en picanha spies

Churrasco is Braziliaans grillen en is beroemd om zijn heerlijke smaak. Dit gerecht combineert picanha met spek om de smaak nog beter uit te doen komen. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 picanha van 800 gram
  • 250 gram bacon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gemalen ui
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Snij de picanha in steaks van circa 250 gram, horizontaal.
  • 2. Marineer een uur in olijfolie, citroensap, zout, peper en gemalen ui.
  • 3. Snij het spek in blokken en rijg op spiezen, afwisselend het spek en picanha steak.
  • 4. Grill op ongeveer 170 graden totdat het vlees mooi gebruind is.
  • 5. Serveer direct voor de beste smaak en geniet!

De combinatie van langzaam gegrild vlees en kruiden geeft het een ongelooflijk sappigheid en smaak. Dit Braziliaanse gerecht is op basis van één van de meest populaire en bekende stukken in de churrascaria, picanha. Het is steakvlees dat langzaam wordt gegrild.