
Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes
> één uur
6 personen
Gemiddeld
Pan

Mooi en smaakvol gerecht met de populaire picanha. Dit gerecht doet het ook goed tijdens de Kerstdagen.
Ingrediënten
- 5 teentjes knoflook, geperst (je kan ook knoflookpasta gebruiken)
- 1 Picanha (of Tri-Tip) van circa 1,5-1,8 kg
- 5 eetlepels olijfolie
- 500 gram kerstomaatjes
- 500 gram zilveruitjes
- Verse, zwarte peper
- Zout
Bereiding
- 1. Strooi wat zout over de geperste knoflook, snij dit heel fijn en maak hier een pasta van. Meng de paste met 1 eetlepel olijfolie.
- 2. Kerf de Picanha licht in met een scherp mes en wrijf deze in met knoflookmengsel. Laat de picanha gedurende 1 uur, afgedekt, op kamertemperatuur liggen.
- 3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 4. Verwijder de overtollige pasta van de picanha. Dit is om verbranding in de oven te voorkomen.
- 5. Verhit in een grillpan 3 eetlepels olijfolie en bak de picanha gedurende 4-5 minuten rondom bruin.
- 6. Plaats de picanha in een ovenschaal in de oven en gaar gedurende circa 35 minuten tot een kerntemperatuur van circa 55-57 graden Celsius. Haal de picanha uit de oven en laat nog 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. De picanha gaart dan nog door.
- 7. Verhit ondertussen de grillpan met een eetlepel olijfolie en bak hierin de tomaten en de zilveruitjes. Strooi hier wat peper en zout overheen.
- 8. Serveer de picanha en garneer met de tomaten en uitjes.