
Whisky gegrilde Ribs
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Een heerlijke marinade voor spareribs. Heel mooi om zeer Low&Slow te bereiden. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 stuks spareribs
- Grof gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel gemalen rode chilipeper
Voor de saus:
- 2 1/4 eetlepels plantaardige olie
- 1/2 kop gehakte ui
- 1 1/2 kopjes water
- 1/2 kop tomatenpuree
- 1/2 kopje witte azijn
- 1/2 kop bruine suiker
- 2 1/2 eetlepels honing
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- 2 theelepels zout
- 1/4 theelepel grof gemalen zwarte peper
- 1 1/4 theelepels vloeibare rook
- Maatje whisky
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel donkere melasse
- 1/2 eetlepel gemalen rode chilipeper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de oven tot 130 graden.
- 2. Snij elk rack door de helft, zodat je 4 halve rekken overhoud. Strooi zout en peper (meer peper dan zout), en 1 eetlepel chilipeper over het vlees. Wikkel elke helft in aluminiumfolie. Bak gedurende 3 uur.
Voor de saus:
- 1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Roer de uien in de olie gedurende 5 minuten. Voeg tomatenpuree, azijn, bruine suiker, honing, en Worcestersaus toe. Breng op smaak met 2 theelepels zout, 1/4 theelepel zwarte peper, vloeibare rook, whiskey, knoflookpoeder, paprika, ui poeder, donker melasse, en 1/2 eetlepel gemalen chili peper. Breng mengsel aan de kook, dan verminderen warmte. Laat een uur sudderen tot de saus dikker wordt.
- 2. Verwarm de bbq tot hoog vuur.
- 3. Verwijder de ribben uit de oven en laat 10 minuten staan. Verwijder de rekken van de folie, en plaats op de grill. Grill de ribben voor 3 tot 4 minuten aan elke kant. Breng saus over de ribben aan terwijl ze grillen, vlak voordat je opdient.