Whisky gegrilde Ribs

Whisky gegrilde Ribs

Een heerlijke marinade voor spareribs. Heel mooi om zeer Low&Slow te bereiden. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Voor de saus:

  • 2 1/4 eetlepels plantaardige olie
  • 1/2 kop gehakte ui
  • 1 1/2 kopjes water
  • 1/2 kop tomatenpuree
  • 1/2 kopje witte azijn
  • 1/2 kop bruine suiker
  • 2 1/2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 theelepels zout
  • 1/4 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 1/4 theelepels vloeibare rook
  • Maatje whisky
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel donkere melasse
  • 1/2 eetlepel gemalen rode chilipeper

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwarm de oven tot 130 graden.
  • 2. Snij elk rack door de helft, zodat je 4 halve rekken overhoud. Strooi zout en peper (meer peper dan zout), en 1 eetlepel chilipeper over het vlees. Wikkel elke helft in aluminiumfolie. Bak gedurende 3 uur.

Voor de saus:

  • 1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Roer de uien in de olie gedurende 5 minuten. Voeg tomatenpuree, azijn, bruine suiker, honing, en Worcestersaus toe. Breng op smaak met 2 theelepels zout, 1/4 theelepel zwarte peper, vloeibare rook, whiskey, knoflookpoeder, paprika, ui poeder, donker melasse, en 1/2 eetlepel gemalen chili peper. Breng mengsel aan de kook, dan verminderen warmte. Laat een uur sudderen tot de saus dikker wordt.
  • 2. Verwarm de bbq tot hoog vuur.
  • 3. Verwijder de ribben uit de oven en laat 10 minuten staan. Verwijder de rekken van de folie, en plaats op de grill. Grill de ribben voor 3 tot 4 minuten aan elke kant. Breng saus over de ribben aan terwijl ze grillen, vlak voordat je opdient.