Dry Aged ribeye steak met mierikswortel Gremolata
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
Pan
Lekker fris recept met dry aged ribeye steaks. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 dry-aged ribeye steaks
- Mierikswortel Gremolata (recept volgt hieronder)
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Ingrediënten voor Mierikswortel Gremolata:
- 375 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 4 eetlepels fijn geraspte mierik wortel
- 3 theelepels witte wijnazijn
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie blaadjes (geen steeltjes)
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verhit een grillpan op hoog vuur
- 2. Bestrooi de ribeyes met wat peper en zout naar eigen smaak.
- 3. Grill de steaks in 3-4 minuten per kant en laat deze na het grillen nog 5-6 minuten staan
Bereidingswijze mierikswortel Gremolata:
- 1. Neem een middelgrote schaal en mix alle ingrediënten goed door elkaar
Serveer de steaks samen met de Gremolata. Eet smakelijk!