Pitmasters pulled pork
> 3 uren
6 personen
Moeilijk
BBQ
Een Amerikaanse traditie, heerlijk langzaam gegaard. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- Boston Butt of Varkensnek
- 150 gram Dust2 Dust
- 3 eetlepels olijfolie
- Broodjes
- 1 kop BBQ saus naar keuze
- Rookhout (Appel of Kers en optioneel)
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Smeer de Boston Butt in met wat olijfolie. Bedek het vlees met rub.
- 2. Verhit de bbq of smoker tot een temperatuur van 120 graden, indirecte methode.
- 3. Plaats het vlees op indirect vuur en laat de temperatuur niet boven 120 graden uitstijgen. Reken 2-3 uur per kilo bereidingstijd, de kerntemperatuur moet 92 graden zijn. Het is klaar als het klaar is.
- 4. Als de kerntemperatuur 92 graden is mag het vlees van de bbq.
- 5. Plaats in een schaal en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar
- 6. Voeg circa 250 ml BBQ saus toe en meng alles door elkaar
Serveer op een broodje met wat verse coleslaw. Eet smakelijk!