
Solomillo in zoutkorst
< 40 minuten
één persoon
Makkelijk
Oven

Solomillo in zoutkorst, een eenvoudig en lekker recept. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- Iberico varkenshaas (200 gram per persoon)
- Zwarte peper (gestampt in een vijzel)
- Grofzout
- Olijfolie
- Water
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- 2. Coat het vlees met extra vergine olijfolie en een laagje gemalen peper.
- 3. Leg in een ovenschaal een "bedje" van grofzout, leg het vlees er bovenop en dek het volledig af met zout.
- 4. Bevochtig lichtjes met zout water uit een plantenspuit en zet de schaal in de oven.
- 5. Laat ongeveer 30 minuten garen op 160 graden tot een kerntemperatuur van 65 graden.
- 6. Haal de varkenshaas uit de oven en laat deze iets afkoelen in de zoutkorst. Verwijder vervolgens de zoutkorst en serveer in plakjes met wat vers zout.