T-Bone steak met aardappelpuree en champignons

T-Bone steak met aardappelpuree en champignons
Een compleet gerecht met overheerlijke T-Bone steaks. Voor de stevige trek

Ingrediënten


  • 4 T-Bone steaks á 400 gram
  • 1 kilo geschilde aardappelen in blokjes van ca. 3 cm
  • 100 ml olijfolie
  • 20 gram boter
  • 3 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 400 gram champignons in dunne plakken
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt

Bereiding


  • 1. Kook de aardappelen in water op medium vuur tot ze zacht zijn gedurende 15 tot 20 minuten. Giet deze af en doe ze in de hapjes pan en bak de aardappelen op laag vuur gedurende 2 minuten tot ze droog zijn.
  • 2. Voeg 2 eetlepels olijfolie, zout en peper toe en pureer het geheel. Zet afgedekt weg.
  • 3. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem op medium vuur. Bak de knoflook hierin gedurende 1 minuut en voeg dit toe aan de aardappelpuree. Meng er goed doorheen.
  • 4. Voeg nu de champignons toe aan de pan met dikke bodem en bak deze in 4-5 minuten goudbruin op medium vuur. Voeg de bieslook toe en mix alles door elkaar.
  • 5. Verhit een grillpan op hoog vuur, wrijf de T-Bones in met de resterende olijfolie en strooi er peper en zout overheen.
  • 6. Grill de steaks in 4 minuten per zijde mooi goudbruin. Neem uit de pan en laat afgedekt 3-5 minuten doorgaren.
  • 7. Serveer de steaks met de aardappelpuree en schep de champignons over de steaks.

Eet smakelijk!