Een heerlijke malse biefstuk van Hollandse bodem. Dit prachtige stuk vlees heeft een fijne marmering en is heerlijk mals. Het vlees van dit ras is lekker sappig en vol van smaak. Ondanks dit alles is het vlees ook mager. Wel bevat het vlees intramusculair vet, dit zorgt voor een smaaksensatie
De Bommelse Blonde d’Aquitaine is afkomstig uit de Gelderse Bommelerwaard. Dit is een streek tussen de rivieren de Waal en de Maas in. Het ras komt oorspronkelijk uit Frankrijk, regio: Aquitanië. Het is een wit/crèmekleurig ras en heeft veel tijd om lekker buiten te grazen en te genieten van al dat moois dat Gelderland te bieden heeft.
Biefstuk bakken
Hoe bak je een biefstuk? Een vraag die al vele malen gesteld is. Het bakken van biefstuk is eigenlijk heel simpel. Het belangrijkste is dat het vlees de juiste kerntemperatuur heeft, dus zorg voor een kernthermometer! Grill of bak de biefstuk vervolgens in wat roomboter (of in combinatie met wat olijfolie) op hoog vuur. Bij een biefstuk van gemiddelde dikte begin je met 3 minuten aan de eerste kant. Draai de biefstuk vervolgens om en grill de andere kant gedurende 2,5 tot 3 minuten. Controleer de kern. Is deze 47-50 graden haal je de biefstuk uit de pan en leg je deze afgedekte nog 5 tot 10 minuten apart. Is de kerntemperatuur nog niet bereikt, laat je deze in de pan liggen tot de temperatuur wel wordt bereikt en haal je de biefstuk eruit. Eet smakelijk!
Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag!