Dubbeldoel "Biefstuk Bali" Salade

Dubbeldoel "Biefstuk Bali" Salade
Frisse salade met Dubbeldoel biefstuk a la "Loetje"

Ingrediënten

voor 4 personen

4 biefstukken in dit recept gebruiken wij dubbeldoel biefstuk in blokjes gesneden
250 gram sperciebonen, gehalveerd
100 gram BlueBand
2 teentjes geperste knoflook
2 ½ eetlepel ketjap manis
200 ml kokosmelk
2 ½ eetlepel oestersaus
1 ½ theelepel sambal manis
150 gram tauge
200 gram rucola
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
1 in ringen gesneden rode ui
Grof gehakte ongezouten pinda’s
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Laat de biefstukpuntjes op “kamertemperatuur” komen en bestrooi met zout en peper
Kook de sperciebonen 2 minuten en koel daarna snel af
Verhit een koekenpan, laat de BlueBand smelten en uitbruisen en schroei de biefstuk op hoog vuur rondom dicht totdat een goudbruine kleur bereikt is.
Haal uit de pan en bedek losjes met aluminiumfolie

Fruit knoflook aan in overgebleven bakvet.
Voeg ketjap, oestersaus en sambal toe, niet laten koken!
Nu mogen de sperciebonen, tauge en biefstuk erbij, roer alles goed om.

Verdeel de overgebleven groeten over 4 borden, hierna de biefstukpuntjes.
Giet er wat van de saus overheen en garneer met de pinda’s