Gepaneerde Hertenbiefstuk
Ingrediënten
500 gram Hertenbiefstuk of ossenhaaspuntjes
120 gram verkruimelde minicrackers
5 gram zeezout
Versgemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
2 grote eieren
175 ml melk
75 ml zonnebloemolie
Overige benodigdheden:
2 ondiepe schalen
Grote koekenpan of een skillet
Bereiding
Snij de hertenbiefstuk in blokjes van circa 1.5 cm dik
In de eerste schaal de eieren, melk, zout en peper goed kloppen tot een egaal geheel
De andere schaal vullen met de minicrackers
Hussel de blokjes hertenbiefstuk door de minicrackers daarna de blokjes door het eimengsel halen en even laten intrekken daarna de blokjes hertenbiefstuk weer door de minicrackers halen
Verwarm een grote koekenpan of skillet op halfhoog vuur en voeg de olie toe
Bak de blokjes in 3 drie keer apart om en om circa een minuut of 3 per kant of langer indien gewenst