Gepaneerde Hertenbiefstuk

Gepaneerde Hertenbiefstuk
Voeg een knapperige twist toe aan je culinaire repertoire met ons recept voor gepaneerde hertenbiefstuk. Ervaar de perfecte combinatie van mals hertenvlees, subtiel gepaneerd voor een krokante textuur. Met eenvoudige stappen breng je deze heerlijke creatie naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van de rijke smaken en knapperige textuur van deze gepaneerde hertenbiefstuk voor een onvergetelijke eetervaring.

Ingrediënten


500 gram Hertenbiefstuk of ossenhaaspuntjes

120 gram verkruimelde minicrackers

5 gram zeezout

Versgemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

2 grote eieren

175 ml melk

75 ml zonnebloemolie


Overige benodigdheden:

2 ondiepe schalen

Grote koekenpan of een skillet

Bereiding


Snij de hertenbiefstuk in blokjes van circa 1.5 cm dik

In de eerste schaal de eieren, melk, zout en peper goed kloppen tot een egaal geheel

De andere schaal vullen met de minicrackers

Hussel de blokjes hertenbiefstuk door de minicrackers daarna de blokjes door het eimengsel halen en even laten intrekken daarna de blokjes hertenbiefstuk weer door de minicrackers halen

Verwarm een grote koekenpan of skillet op halfhoog vuur en voeg de olie toe

Bak de blokjes in 3 drie keer apart om en om circa een minuut of 3 per kant of langer indien gewenst