Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

DubbelDoel

DubbelDoel

Natuurlijk kies je het liefst het lekkerste stuk rundvlees, maar vind je het ook belangrijk dat de dieren een goed leven hebben gehad. Bij Beef & Steak vinden we ook allebei belangrijk en kiezen er daarom al geruime tijd voor om DubbelDoel rundvlees in te kopen bij Edwin en Anita Heijdra uit IJsselstein.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Smaakvol en van hoge kwaliteit

In hun bedrijf, Heijdra Vleesvee, werken zij uitsluitend met DubbelDoel-koeien. De naam zegt het eigenlijk al, deze koeien hebben een dubbel doel: na een productief leven als melkkoe, mogen ze uitrusten in het stro. Door die ‘all inclusive koevakantie’ van ongeveer 120 dagen ontstaat verrassend smaakvol en mals vlees van hoge kwaliteit en met een mooi randje vet. DubbelDoel rundvlees komt onder andere van de Friese Holsteiner, Fleck-vieh of Montbeliarde Toprassen.


Duurzame keuze

Edwin en Anita willen het beste voor hun koeien, maar ook voor de natuur en het klimaat. Op het gebied van duurzaamheid zijn zij echt voorlopers. De koeien liggen allemaal op stro in een ruime stal met veel daglicht en frisse lucht. Hun voer is geheel vrij van antibiotoca en Zuid-Amerikaanse soja, de dieren krijgen gras en mais van eigen land, aardappelsnippers van Nederlands bekendste aardappelfabriek en bierbostel (=restproduct) van Nederlandse brouwerijen. Het krachtvoer komt van een Nederlands familiebedrijf in Genemuiden.


De CO2-footprint van de DubbelDoel-koeien is zeer klein, omdat ze zowel voor de zuivel als voor het vlees van nut zijn. Het vlees wordt direct aan ons geleverd, dus het hoeft niet veel kilometers af te leggen. Vergelijk dat eens met bijvoorbeeld supermarktvlees dat meestal afkomstig is uit het buitenland.


En last but not least: het vlees is gecertificeerd en voldoet aan alle eisen die daarvoor zijn opgesteld door de Keten Duurzaam Rundvlees.


Meer weten?

Heb je nog vragen over vlees van Dubbeldoel-koeien? We vertellen je er graag over! Bel ons op (0172) 577 147, of mail naar service@beefensteak.nl.