USA Grain-Fed Picanha

Picanha, ook wel staartstuk genoemd, van het Black Angus USA Grain-Fed rund.
Herkomst: USA Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC
€ 28,95 Incl. BTW
Artikelnummer: 5170

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Beschrijving
  • Staartstuk van het Black Angus USA Grain-Fed rund
  • Een prachtig stuk rundvlees
  • Erg populair in Zuid-Amerikaanse landen 
  • Typische vorm met en heerlijk van smaak
  • Eenvoudig te bereiden
  • Rijkelijk gemarmerd

Wil je de absolute aanrader voor deze zomer? Pak dan de USA Grain-Fed Picanha! Dit prachtige stuk rundvlees is is in korte tijd enorm populair geworden en dat is niet voor niets. Ga met dit karakteristieke stuk vlees voor een unieke ervaring die jij en je gasten niet snel zullen vergeten.

STAARTSTUK

De USA Grain-Fed Picanha is een absolute aanrader. In Zuid-Amerikaanse landen is de Picanha erg populair, vooral op de barbecue. Dit mooie stuk met zijn typische vorm is namelijk heerlijk van smaak en eenvoudig te bereiden. De USA Grain-Fed Picanha is voorzien van een mooi vetkapje (dat hoort op een picanha) en het vlees is rijkelijk gemarmerd. De picanha is een spier achter de lende van het rund, in de buurt van de staart en daarom heeft het de Nederlandse naam staartstuk.

USA BLACK ANGUS GRAIN-FED

Een USA Grain-Fed rund krijgt in de laatste 100 dagen van zijn leven voornamelijk graan gevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering én dus een beter gehalte van intramusculair vet in de picanha. Intramusculair vet, ook wel dispersie genoemd, zorgt voor een betere kwaliteit van het vlees. Hierdoor beleef je een ongeëvenaarde malse bite en heerlijk notige smaak. De USA picanha is een populair stuk kerstvlees.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke USA Grain-Fed Picanha kopen. Ga met dit karakteristieke stuk vlees voor een unieke ervaring deze zomer en kom erachter waar de Picanha zijn populariteit aan dankt. 

 

Bekijk de bereiding van Churrasco de picanha:

Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recepten
Extra informatie
Herkomst USA
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten Graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill
voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g
Reviews

Klantenreviews 30 item(s)

Perfect stuk Vlees!
Bij aankomst netjes verpakt afgeleverd, op de verpakking staat USA grain fed Choice wat de een na hoogste kwaliteit van Amerika is en dat zegt wat! ontdooit een uur uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen vervolgens de fatcap in ruitjes ingesneden en gezouten en gepeperd en knoflookpoeder erop gestrooid, op de Weber summit charcoal eerst indirect tot ongv. tot kerntemp. 50 graden laten komen en vervolgens even laten rusten om de BBQ te preppen voor direct volop hitte, door de vet sloegen de vlammen alle kanten op waardoor je een echte caveman gevoel kreeg en zolang het vlees geen vlam vat is dat geen probleem! 1 tot 1,5 minuut aan beiden kanten afgefikt waarbij regelmatig gedraaid i.v.m. de vlammen, daarna 10 minuten laten rusten en haaks op de draad gesneden, wat een prachtig gezicht! zo sappig en mooi rose vlees...het water liep me gelijk in de mond en die geur van de aangebakken fatcap hmmmm! :-) achteraf nog een beetje zout en peper op de aangesneden stukken en wat een genot zeg! zeker voor herhaling vatbaar, 1 van de beste stukken vlees die ik ooit heb gegeten. Niet twijfelen, gewoon kopen en je zult geen spijt krijgen!
product
Review by S. / (Geplaatst op 08-04-2020)
Perfect
Dit mooie stuk klaar gemaakt met het recept uit smokey goodness 2. Gegaard tot 52 graden en het was echt heerlijk. Top stuk vlees en niet te veel vet.
product
Review by Nan / (Geplaatst op 28-03-2020)
Zoo boterzacht en smaakvol
Gewoon heerlijk, daar de storm en regenbuien het niet toe lieten om in me smoker te bereiden deze keer in de oven. Alleen wat zout en peper tot 53 graden. Perfect stuk vlees.
product
Review by Berton / (Geplaatst op 11-02-2020)
Fantastisch stuk vlees: mijn bereiding
Eerste kerstdag, deze prachtige Picanha... goddelijk!!! De allerlekkerste Picanha ooit!
Rustig ontdooien en op temperatuur laten komen. Goed droog gedept. Kruislings om de cm ingesneden. En ook gelijk met twee sneden de draadrichting van het vlees gemarkeerd aan de onderzijde. Toen iets ‘anders’ gedaan dan anders. Een natte marinade van tomaat, bosui, basilicum, salie, tijm, rozemarijn olie en sinaasappel (staafmixer) en zes uur gekoeld marineren. Wederom rustig op temperatuur laten komen en kamado aangestoken en op 150 laten komen. Tijdens het garen wat rookhout toegevoegd (Hickory & Beuk). Na een uurtje bij 50 graden ingepakt in alu. Kamado omgebouwd en boven directe vlammen, met de deksel dicht afgegrild. Van het vuur, 10 min rust in alu folie... haaks ok de draad gesneden. Verrukkelijk!!! Het vlees kan prima zonder de kruiden of de rook. Maar dit maakte het echt bijzonder.
product
Review by Remco / (Geplaatst op 26-12-2017)
Bizar lekker
Supermals stuk vlees! Wat een genot... Smelt op de tong.
2700 gram picanha op een normale bbq ongeveer 5 uur gegaard. Daarna flink afbranden op het vet. Ongelooflijke smaak!
product
Review by Marcel / (Geplaatst op 09-05-2017)
Paul Arts
Serieus de beste Picanha ever! Wow - wat een prachtig stukje vlees.
product
Review by Paul Arts / (Geplaatst op 19-05-2016)
Gijs
Helemaal top! Het lekkerste stuk rundvlees wat ik ooit heb gehad. Ik heb gewoon het recept gevolgd wat op de site staat (8 teentjes knoflook en olijf olie) en vervolgens ca. 50 minuten op de BBQ. Bij mij duurde het even voordat dat kerntemperatuur 55 graden was. Dat kwam waarschijnlijk omdat ik hem ca. 2 uur van tevoren het uitgelegd en dat is voor 1.300 gram iets te kort. De kerntemperatuur was 7 graden toen ik begon en dat is eigenlijk te koud. Hoe dan ook een echte aanrader!
product
Review by Gijs / (Geplaatst op 12-10-2015)
Michael Paes
Ik dacht dat de Uruguayaanse Picanha niet overtroffen kon worden.
product
Review by Michael Paes / (Geplaatst op 11-08-2015)
Alex Willemsen
Voor de eerste keer deze picanha besteld maar damn wat was hij lekker!!!!!!!!!!!!!!!!! kom hem zeker nog eens kopen bij jullie
product
Review by Alex Willemsen / (Geplaatst op 28-06-2015)
Tom hendriks
Vanavond voor de 5de keer dit heerlijke stukje vlees bereiden op de bbq. Volgens de reverse sear methode. Eerst garen dan afgrillen. Hier wordt het bezoek even stil van.... Indirect op 130-150 gr tot kern van 48 gr vervolgens direct met vetlaag naar beneden afgrillen tot 52 gr kern. Laten rusten en dan aansnijden en genieten van dit heerlijke malse stukje vlees. Beef & Steak bedankt...
product
Review by Tom hendriks / (Geplaatst op 20-02-2015)
Robin
"Afgelopen week de picanha bereid volgens de ""reverse sear"" methode op de oklahoma smoker...geweldig mals vlees met een heerlijke smaak. Enkel wat peper en zeezout gebruikt maar wat een verukkelijk stukje vlees!!"
product
Review by Robin / (Geplaatst op 29-12-2014)
Ren
Vandaag een grain fed Picanha op de BGE bereid. Alleen peper uit de molen grof zeezout en een handje mesquite rookhout gebruikt. kern op 54 graden en daarna nog even op de grill #goddelijk
product
Review by Ren / (Geplaatst op 23-12-2014)
Benno
Super vlees en goede prijs kwaliteit verhouding. Heb het vet ingekerfd vervolgens op de BBQ direct boven kooltjes kort gegrillt op vetkant omgedraaid en daarna rustig op 150 gr. indirect tot 52gr garen met de vetkant naar boven. Top!
product
Review by Benno / (Geplaatst op 24-11-2014)
Noort
De vetkap kruislings ingesneden (niet tot op het vlees!) en alleen met grof zeezout ingewreven. Vervolgens op de Weber-bbq indirect (110gr. C) tot kerntemp van 48gr. C en daarna direct afgegrild (vlammen!!). In aluminiumfolie 15 min laten rusten en daarna op de draad dun gesneden. Heerlijk mals vlees! De gasten hebben ervan genoten! Aanrader.
product
Review by Noort / (Geplaatst op 06-08-2014)
Marc van de Hare
Schitterend stuk vlees voor op de BBQ.
product
Review by Marc van de Hare / (Geplaatst op 17-06-2013)
TJ
Dit stuk vlees is al 2 jaar mijn kerstdiner! TIP: marineren in gepofte knoflook voordat je hem gaat garen.
product
Review by TJ / (Geplaatst op 04-03-2013)
HaaVee
"Wat spannend om de polystureen doos open te maken! Mooi stuk gesealed vlees zag er goed uit. Langzaam laten ontdooien. Vetlaag ondiep kruislings ingesneden en de picanha daarna rondom aangebraden. Daarna de oven in. I.t.t. het recept ben ik iets verder gegaan dan de 50gr Celsius nl tot bijna 60gr. Vlees was erg smakelijk maar echt nog ""seignant"". Volgende keer door tot 65 - 70 gr Celsius inde kern. Da's ook wat mijn braadthermometer zegt. Maar ..... de smaak: werkelijk heerlijk puur mals smaakrijk. Deze houden we erin!"
product
Review by HaaVee / (Geplaatst op 08-01-2013)
J van Dijk
Beste stuk vlees ooit we gaan zeker nog meer producten proberen van jullie ! Ook erg goed verpakt !
product
Review by J van Dijk / (Geplaatst op 03-01-2013)
M. Linssen
Ik snap niet dat ik voor veel geld AH zogenaamde ossehaas heb gekocht die ongeveer 10% smaakt van dit. Wel op de bbq volgens recept van Marcus Bassi.
product
Review by M. Linssen / (Geplaatst op 04-12-2012)
B. Meijer
Ben al dertig jaar als slager in voornamelijk de supermarkt werkzaam.
product
Review by B. Meijer / (Geplaatst op 20-07-2012)
Manzana
Wat een winnaar! Dit mooie stuk vlees heeft een prijs/kwaliteit verhouding waar je U tegen zegt. Mijn gasten (en ik) waren erg onder de indruk van de malsheid en de smaak. Mijn bereiding was eenvoudig: peper en zout inmasseren aanbraden in boter en afgaren in de oven (175graden) tot een kerntemperatuur van 42graden. Even laten rusten en dan met een champignon portsausje serveren. Finger licking good!
product
Review by Manzana / (Geplaatst op 26-02-2012)
Steven
Ingesmeerd met grof zout en heel op de weber gelegd. Weber ingesteld op 160 graden na een klein uurtje heerlijk genoten van het kerstdiner.
product
Review by Steven / (Geplaatst op 28-12-2011)
Henry & Claudia Star
Heeeerlijk stuk vlees! We hebben 'm ingewreven met knoflook (veel!) en een uurtje laten marineren bij kamertemperatuur. Daarna 45 min/205C voor 1600g vetkant naar beneden. Serveren met een eigengemaakte chimichurri saus en dan echt heel goed uitkijken dat je je vingers er niet bij op eet :)
product
Review by Henry & Claudia Star / (Geplaatst op 02-12-2011)
Stefan van der Glas
Heerlijk!
product
Review by Stefan van der Glas / (Geplaatst op 31-10-2011)
AJ
Viel super in de smaak en mijn vriendin (braziliaanse) was er zeer over te spreken
product
Review by AJ / (Geplaatst op 29-09-2011)
hein tulleners
Heerlijke picanha. Top voor op de churrasco !! 1000gr n
product
Review by hein tulleners / (Geplaatst op 04-08-2011)
Allard
Bijzonder stuk vlees. Vetlaag kruislings insnijden grof zout geen peper(!). Vlees op open Weber goed aanbranden daarna op koude zijde rusten.. Wat een smaak ! Staat met stip in de top 3
product
Review by Allard / (Geplaatst op 02-08-2011)
Tijno
Wow ! Top stukje vlees ! Lange tijd in Brazilie gewoond en daar is de Picanha het klapstuk van de avond. Bij mij vanaf nu ook in NL !
product
Review by Tijno / (Geplaatst op 26-07-2011)
Top als je wilt een BBQ op Braziliaanse stijl!
product
Review by / (Geplaatst op 17-04-2011)
Mark
Wat een smaak sensatie!! Hier kun je je gasten echt mee imponeren (en jezelf natuurlijk).
product
Review by Mark / (Geplaatst op 02-12-00-1)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.