Picanha con Alho

Picanha con Alho

Lekkere en snelle variatie met een picanha. Toepasbaar op alle soorten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 Picanha van ca. 1200 gram

 

Knoflook marinade

60 ml olijfolie

8 medium tot grote teentjes knoflook

Snufje Zeezout

Bereiding

1)      Voeg de knoflook, de olijfolie en het zeezout in een blender en 3 tot 4 minuten mixen en daarna koel wegzetten.

2)      Smeer de stukken Picanha ruim aan beide zijden in met de marinade.

3)      Grill de Picanha aan beide kant op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin.

4)      Laat de Picanha vervolgens indirect op 140 graden doorgaren tot een kerntemperatuur van 55-57 graden. Let op dat de vetkap boven zit.

5)      Laat de picanha hierna gedurende 5-10 minuten rusten. Snij de picanha in mooie dikke plakken en serveer met (gegrilde) groenten naar keuze.

Eet smakelijk!