
Picanha con Alho

Lekkere en snelle variatie met een picanha. Toepasbaar op alle soorten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 Picanha van ca. 1200 gram
Knoflook marinade
60 ml olijfolie
8 medium tot grote teentjes knoflook
Snufje Zeezout
Bereiding
1) Voeg de knoflook, de olijfolie en het zeezout in een blender en 3 tot 4 minuten mixen en daarna koel wegzetten.
2) Smeer de stukken Picanha ruim aan beide zijden in met de marinade.
3) Grill de Picanha aan beide kant op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin.
4) Laat de Picanha vervolgens indirect op 140 graden doorgaren tot een kerntemperatuur van 55-57 graden. Let op dat de vetkap boven zit.
5) Laat de picanha hierna gedurende 5-10 minuten rusten. Snij de picanha in mooie dikke plakken en serveer met (gegrilde) groenten naar keuze.
Eet smakelijk!