Sauerbraten, gemarineerde Picanha op Duitse wijze

Sauerbraten, gemarineerde Picanha op Duitse wijze
Gemarineerde Picanha op Duitse wijze, houd rekening met 24 uur voor het marineren

Ingrediënten

Ingredienten voor 6 tot 8 personen

1 Picanha van 1,5 kilo
Grof zeezout
Peper

150 gram roomboter
125 ml sour cream
25 gram bloem

Voor de marinade:
500 ml wijnazijn
500 ml water
2 laurierblaadjes
1 gesnipperde ui
Paar takjes peterselie
Paar takjes tijm
3 kruidnagels

Bereiding

Snijd de vetkap van de Picanha kruislings in en wrijf de gehele Picanha in met zout en peper
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een braadpan, breng aan de kook en laat 15 minuten zacht pruttelen.
Laat afkoelen, leg het vlees erin en zet afgedekt 24 uur in de koelkast.

Haal het vlees uit de marinade en dep droog met wat keukenrol.
Zeef de marinade.
Schroei de picanha in een braadpan met ruim roomboter dicht en braad het vervolgens met het deksel op de pan op een laag vuurtje in ongeveer een uur gaar.
Voeg af en toe een klontje roomboter of een paar lepels van de marinade toe.
Bedruip het vlees regelmatig.

Laat de Picanha een paar minuten rusten voor het aansnijden.

Doe het braadvocht in een steelpan, voeg 200 ml van de marinade toe.
Roer de bloem door de sour cream en voeg dit al roerend toe aan de jus.
Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.

Serveer met aardappelpuree en rode kool