- Beschrijving
-
Een nog onbekend prachtig stuk uit Amerika. De flat brisket van het USA Grain-Fed rund. De brisket komt uit de borst van het rund. Het vlees wordt langzaam gegaard op de BBQ of in de oven. Dat maakt een brisket tot een heerlijk malse specialiteit. In Amerika is de brisket erg populair, ook in Nederland wordt het stuk steeds meer gewaardeerd. De brisket is gewoon uit voorraad leverbaar bij Beef&Steak, de volgende dag heb je hem al in huis.
Brisket bestaat uit een 'flat' en een 'point'. De flat ligt onderop en is het grotere stuk van de brisket. De point heeft een meer driehoekige vorm en ligt op de flat. In zijn geheel noem je dat dan een 'whole packer', maar je kunt ook kiezen voor de 'point'. Het voordeel van de flat is dat het vergevingsgezinder is qua bereiding dan de whole packer. Een goede brisket is afkomstig van vleesrunderen zoals de Black Angus of het Wagyurund en bevat voldoende 'marmering' (intramusculair vet).
De bereiding
Brisket duurt vrij lang om te bereiden. Je kunt denken aan 2 tot 2,5 uur per kilo. De bereidingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 110 graden Celsius. De reden is dat brisket van zichzelf geen mals vlees is, het bevat veel collageen. Door de low&slow bereiding wordt het collageen omgezet in elastine en dan wordt het juist mals en sappig. Een brisket point kun je op iets hogere temperatuur bereiden, dan heet het 'hot and fast'. Alleen de point is hiervoor geschikt.
Brisket is een traditie
In Amerika is de bereiding van brisket een echte traditie. Pitmasters ontwikkelen hun eigen techniek voor de optimale garing ervan. In veel restaurants kun je brisket krijgen, de ene is beter dan de andere dus kijk van tevoren naar de reputatie van het restaurant, mocht in er eentje willen bezoeken in de VS.
Deze Black Angus runderen hebben 100 dagen lang alleen graan te eten gekregen. Graan zorgt voor een mooie marmering van het vlees. Het intramusculaire vet dat tussen het spierweefsel zit, zorgt dan voor smaak en malsheid.
Contact
Voor vragen of voor extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag! - Recepten
-
-
St. Patrick's Day Corned Beef
Corned Beef is een traditioneel Iers gerecht. Maak het zelf met brisket. -
Honey Brisket Burnt Ends
Brisket Burnt Ends, lekker zoet met honing -
Pitmasters Sweet Brisket
Brisket op z'n Amerikaans, lekker zoet en met een heerlijke BBQ-smaak. -
Boston Bean Brisket
Boston Bean Brisket Weer een heerlijk stukje vlees van jullie, de black angus brisket ! Deze keer op z'n Boston's ! -
Texas-Style Brisket
Heerlijk recept voor een onvergetelijke Brisket. U kunt er ook nog voor kiezen de Brisket van tevoren te injecteren. -
Brisket met gekarameliseerde ui en Merlot-saus (Kan in de Dutch Oven)
Heerlijk traditioneel gerecht met brisket. Hou rekening met een nachtje rusten van het vlees -
Brisket Burnt Ends
Een van Amerika's meest populaire gerechten. Simpel, niet duur en lekker low&slow! -
Coca Cola Burnt Ends
Lekkere, zoete burnt ends met de welbekende huisgemaakte Coca Cola saus
-
- Extra informatie
-
Herkomst USA Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Graangevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 6 item(s)
- Low & slow op de Napoleon 22K Pro
-
Mooi stuk vleesch, top kwaliteit ! Na 9 uur op 110° boterzacht. Texas rub en sprayen met appelsap gaf een mooi resultaat ????????
product - Mooi stuk Vlees
-
Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal maar deze Brisket is heerlijk geworden.
product - Snelle Brisket
-
3kg Brisket; vet niet getrimd maar laten smelten tijdens het grillen; gekruid met peper, zout, knoflook-, uien-, mosterd- en selderijpoeder; bereikte na 4,5 uur tussen de 100°c / 110°c gegrild te hebben de 82°c. Vervolgens verpakt in folie en gegrild tot deze de 88°c bereikte. Hierna 45 min. (in de folie) laten rusten. Bij de bereiding voornamelijk geconcentreerd op de kerntemperatuur en minder op de aangegeven tijdsduur van 3 uur p/kg. Brisket in dunne plakken gesneden en ondanks dat de bereidingstijd korter was dan aangegeven was deze mals en smaakvol.
product - Last-minute Brisket
-
Als je last-minute besluit een feestje te geven en je wilt je gasten verrassen met een Brisket, waar haal je die dan vandaan?
Dat kan natuurlijk alleen maar bij Beef & Steak. Brisket van top kwaliteit. Onze gasten waren zeer onder de indruk van dit speciale stuk vlees.product - 1e Brisket
-
2kg Brisket, vet getrimd, geïnjecteerd met runderbouillon en gerubt met 50/50 peper&zout.
10uur in 95/105 graden, laatste paar uurtjes ingepakt tot een kern van 91 en daarna uurtje laten rusten...en het was heerlijk!product - Geniale brisket
-
Super product. Afgelopen zondag op de UDS bereid. Na 13 uur low & slow een uurtje laten rusten en daarna volop smullen. Goede kwaliteit zoals altijd bij Beef en Steak. Ik bestel hier al jaren en ontvang altijd goede spullen!
product
Schrijf uw eigen review