Wagyu Picanha
Artikelnummer: 5255Niet op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Staartstuk met prachtige marmering
- Zeer rijke smaak
- Behoorlijk exclusief
- Garant voor ultieme smaakbeleving
Wil je eten als de keizer van Japan? Ga dan voor de Wagyu Picanha!
PRACHTIGE BRAADSTUK
Een Wagyu rund heeft zeer smaakvol vlees en is behoorlijk exclusief. Oorspronkelijk komt de picanha uit Brazilië.
Hier geniet men al eeuwen van dit prachtige braadstuk. De picanha is het staartstuk van een rund.
ECHTE WAGYU
Je snijdt er heerlijke picanha steaks van die vol van smaak zijn. Het staartstuk bevat een mooie vetkap (en je weet, in een beetje vet zit veel smaak geconcentreerd) en dat van echte Wagyu.
In Brazilië vinden ze de Picanha de mooiste roast. Om deze reden verbazen ze zich daar dat de picanha minderwaardig wordt geacht aan ribeye of entrecôte in Europa en de VS. De bereiding van de picanha is eenvoudig, maar vereist een beetje oefening.
Niet te dik snijden en op hoog vuur om en om grillen. Lekker rood eten, want dan blijft de smaak en de sappigheid van de picanha het beste bewaard. Het beetje vet zorgt ervoor dat de Picanha heerlijke aroma's produceert en een fantastisch mondgevoel geeft.
Bij BEEF&STEAK kun je een Wagyu Picanha kopen. Ga voor dit prachtig gemarmerde staartstuk en geniet van dit heerlijk smaakvolle stuk van het Wagyu rund.
Pitmaster X laat je in deze video hierboven zien hoe je eventueel een picanha zou kunnen bereiden met behulp van een Carson Rodizio Grillspit:
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
Herkomst | Australië |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% rundvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Gerijpt |
Voeding | Graangevoerd |
Soort | Wagyu Rundvlees |
voedingswaarde | energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g |
SKU | 5255 |
WOW wat een vlees. De 1500g versie gekocht voor een vriendenweekend met 5 man. Even snel de vetkap aangebakken, daarna rustig indirect op de bbq gelegd met enkel wat zout en peper + blokje hickory. In iets meer dan een uurtje kerntemp 54 graden bereikt EN WOW. Unaniem vastgesteld dat dit het lekkerste stuk vlees was dat we ooit gegeten hebben.
Slaap niet op deze picanha, dit moet je meemaken.
Wij (nouja, de kok dan) hebben hem in dikke plakken gesneden en in de pan klaargemaakt als een biefstuk met uitstekend resultaat.
Volgende keer bereiden we hem in de oven in zijn geheel.