
Roasted picanha steaks met pompoen

Een picanha eerst garen en daarna in steaks grillen is snel én lekker
Ingrediënten
Voor 6 personen:
1 Picanha van ongeveer 1,5 kilo
1 ui fijngesneden
1 geschilde pompoen van ongeveer 1 kilo in grote stukken gesneden
Olijfolie
4 teentjes knoflook geperst
1 theelepel paprikapoeder
10 Cherry tomaatjes
Grof zout
2 eetlepels tijmblaadjes
Bereiding
1) Verwarm de oven op 160 graden.
2) Besprenkel de pompoenstukken met olijfolie en knoflook, paprika en 2/3 van de tijm en plaats dit in een braadslee.
3) Leg daar omheen de cherrytomaatjes.
4) Dek het geheel af met aluminiumfolie en rooster het 50-60 minuten in de oven.
5) Snij de picanha in dikke plakken en besprenkel met wat zeezout.
6) Voeg een scheutje olie in een grillpan en plaats het op hoog vuur.
7) Bak het vlees op elke kant 3-4 minuten.
8) Voeg als laatste de uitjes toe.
9) Zodra het vlees gaar is, bedek het met folie en laat het 5 minuten rusten.
10) Strooi de laatste tijmblaadjes er overheen.
11) Serveer het met de geroosterde pompoen.
Heerlijk met aardappelpartjes in schil.