- Beschrijving
-
Wilt u eten als de keizer van Japan? Probeer de Wagyu beef Picanha eens! Een Wagyu rund heeft zeer smaakvol vlees en is behoorlijk exclusief. Oorspronkelijk komt de picanha uit Brazilië. Hier geniet men al eeuwen van dit prachtige braadstuk. De picanha is het staartstuk van een rund. Dit wordt gesneden vanuit de punt tot de dunne lende. De Wagyu Beef Picanha heeft een hoge marmering, is donkerrood van kleur en staat garant voor een ultieme smaakbeleving.
U snijdt er heerlijke picanha steaks van die vol van smaak zijn. Het staartstuk bevat een mooie vetkap (en u weet, in een beetje vet zit veel smaak geconcentreerd) en dat van echte Wagyu. In Brazilië vinden ze de Picanha de mooiste roast. Om deze reden verbazen ze zich daar dat de picanha minderwaardig wordt geacht aan ribeye of entrecôte in Europa en de VS. De bereiding van de picanha is eenvoudig, maar vereist een beetje oefening. Niet te dik snijden en op hoog vuur om en om grillen. Lekker rood eten, want dan blijft de smaak en de sappigheid van de picanha het beste bewaard. Het beetje vet zorgt ervoor dat de Picanha heerlijke aroma's produceert en een fantastisch mondgevoel geeft.
Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag!Pitmaster X laat u in deze video zien hoe u eventueel een picanha zou kunnen bereiden met behulp van een Carson Rodizio Grillspit:
- Bereiding
-
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recepten
-
-
Picanha steaks met Port&Stilton saus
Snel en makkelijk mooie picanha steaks serveren met een heerlijke, stevige saus. -
Picanha met Tijmjus, gepofte sjalotten en gekruide aardappeltjes
Compleet diner met onder andere picanha en ontzettende lekkere aardappeltjes. -
Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes
Mooi en smaakvol gerecht met de populaire picanha. Dit gerecht doet het ook goed tijdens de Kerstdagen. -
Picanha met boter van gekarameliseerde sjalotjes en blauwe kaas
Ook weer een lekkere combi tussen kaas en vlees. Hou rekening met 40-50 minuten opstijven van de boter. -
Picanha con Alho
Lekkere en snelle variatie met een picanha. Toepasbaar op alle soorten. -
Bacon en picanha spies
Churrasco is Braziliaans grillen en is beroemd om zijn heerlijke smaak. Dit gerecht combineert picanha met spek om de smaak nog beter uit te doen komen. -
Picanha met gebakken uien en Chimichurri bearnaise
Zeer verrassende saus samen met uienringen maken dit samen met de picanha tot een ware smaaksensatie. -
Picanha spies met Chili en Limoen
Picanha zoals ze in Zuid-Amerika vaak maken. Hou rekening met 2-6 uur marineren. -
Roasted picanha steaks met pompoen
Een picanha eerst garen en daarna in steaks grillen is snel én lekker -
Picanha met Roze Peperkorrelrub
Picanha met een heerlijke, zelfgemaakte rub. Makkelijk te maken en te bereiden.
-
- Extra informatie
-
Herkomst Australië Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Graangevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g - Reviews
-
Klantenreviews 36 item(s)
- Prachtstuk!
-
Wat een genot! Als je hem goed behandelt smelt het zo weg, heerlijk!
product - Heeeeerlijk!!!
-
Heeeeerlijk!!!
product - Met geen pen te beschrijven, heb nog nooit zo'n lekkere steak gegeten!!!!
-
Afgelopen weekeind op de bbq klaargemaakt. Met geen pen te beschrijven, heb nog nooit zo'n lekkere steak gegeten!!!!
product - Uitstekend stuk vlees.
-
Uitstekend stuk vlees, deed naar mijn mening niet onder voor de Wagyu entrecote.
Wij (nouja, de kok dan) hebben hem in dikke plakken gesneden en in de pan klaargemaakt als een biefstuk met uitstekend resultaat.
Volgende keer bereiden we hem in de oven in zijn geheel.product - In 1 woord "WOW!!!" (PICANHA NA BRASA). Geweldig 5sterren
-
Plakken van 3,5 cm gesneden, op kamertemperatuur laten komen, rijkelijk met grof zeezout bestrooid (geen peper) +- 10 min voor ze op de bbq gingen. Met grilkorf op Weber gegaard en in 1 woord "WOW!!!" (PICANHA NA BRASA). Geweldig 5sterren
product - Werelds
-
Werelds, de wagyu picanha op de churrascu.
Mals en lekker.groot genoeg voor 20 man(2200gr.)product - Wat een geweldig stuk vlees!
-
Wat een geweldig stuk vlees! Vetrand ingesneden, besprenkeld met zeezout en aangezet in de grillpan. Daarna in de oven rustig nagegaard. Nog wat zeezout erover en smullen maar! Een echte aanrader!
product - Super stuk vlees!
-
OMG, wat een Super stuk vlees! Moet je geproefd hebben!
product - Schitterend stuk vlees!
-
schitterend stuk vlees! vetrand ingesneden, aangekorst in hete grillpan en dan zachtjes laten garen in de oven (tot kerntemperatuur van 54°). Nog 15 min laten rusten en dan in dunne plakken gesneden. Ongelooflijk mals en smaakvol vlees. Zo lekker dat je zelfs het vet niet kan laten liggen. Wow!
product - Muito saborosa
-
Zoals mijn Braziliaanse vriend zegt: muito saborosa
http://youtu.be/7ufVmo2XDAAproduct - One of the best steaks ever.
-
Amazing on the BBQ! Perfect with this recipe: http://honestcooking.com/2012/01/20/picanha-101-brazilian-barbecue-meat/. One of the best steaks ever.
product - Was echt super lekker.
-
In 1 stuk op de BBQ. Was echt super lekker. Kan niet wachten tot ik het weer kan maken.
product - Met een woord... Hemels
-
Deze schitterende picanha op de bbq gegaard tot 52 graden kerntemperatuur, vervolgens boven de kolen eventjes geschroeid en daarna een minuut of 20 laten rusten... Met een woord... Hemels
product - Super stuk vlees.
-
Super stuk vlees. Met oudejaar op de BBQ gelegd en iedereen vond het heerlijk. Spijtig dat er geen leftover was voor de dag erna :-(
product - Smaak top, vlees leek niet op afbeelding.
-
Levering helemaal goed, kwam goed bevroren aan.
De smaak van het stuk was top. Op de bbq, 52 graden kern, heerlijk.
Maar het stuk vlees dat ik ontving leek in de verste verte niet op het afgebeelde stuk vlees, erg misleidend. De hoeveelheid marmering kwam niet in de buurt en de vetkap was ook stukken dunner.product - Heel erg goed stuk vlees.
-
Heel erg goed stuk vlees, inkerven aan de vet zijde zonder in het vlees te gaan. Nu grof zout rondom en 2 uur laten liggen, daarna het overtollig zout er af (niet te veel). Olie erop en grillen (directe methode hoog vuur) op de vet zijde eerst tot deze mooi van kleur word en ietwat krokant, paar minuutjes vlees zijde grillen. Nu verplaatsen naar indirect en afgaren tot kerntemperatuur van 52 gr. 10 mins laten rusten in allu folie, nu in dunne plakken snijden (tegen draad in) en afmaken met verse peper en wat knoflook.
Prijs van dit mooie stuk is wel erg omhoog gegaan, maar blijft toch een speciaal stukkie.product - Een van de beste stukken vlees ooit gegeten.
-
Een van de beste stukken vlees ooit gegeten. Kwaliteit en marmering is nu goed. Men is van leverancier veranderd. Eerst indirect gegaard op green egg en daarna pas het vet affakkelen. Super zacht vlees.
product - Aanradert!
-
Goede reviews gelezen en de 1.4kg variant laten komen. Kwam keurig verpakt en goed koud aan.
Indirect op de BBQ laten garen tot 45grC, toen bovenop de kolen (mooie grote vlammen!) tot 51grC opgestookt en als laatste 15 min laten nagaren onder alu folie. Samen met de chimichurri saus was echt het lekkerste stukje beef wat van de BBQ af is gekomen tot nu toe.
Aanradert!product - Marcje
-
Goede reviews gelezen en de 1.4kg variant laten komen. Kwam keurig verpakt en goed koud aan.
product - john
-
Een van de beste Stukken vlees ooit gegeten. Kwaliteit en marmering is nu goed. Men is van leverancier veranderd. Eerst indirect gegaard op green egg en daarna pas het vet affakkelen. Super zacht vlees.
product - ambon
-
Heel erg goed stuk vlees inkerven aan de vet zijde zonder in het vlees te gaan. Nu grof zout rondom en 2 uur laten liggen daarna het overtollig zout er af (niet te veel). Olie erop en grillen (directe methode hoog vuur) op de vet zijde eerst tot deze mooi van kleur word en ietwat krokant paar minuutjes vlees zijde grillen. Nu verplaatsen naar indirect en afgaren tot kerntemperatuur van 52 gr. 10 mins laten rusten in allu folie nu in dunne plakken snijden (tegen draad in) en afmaken met verse peper en wat knoflook.
product - Joep
-
Levering helemaal goed kwam goed bevroren aan.
product - Dieter
-
Super stuk vlees. Met oudejaar op de BBQ gelegd en iedereen vond het heerlijk. Spijtig dat er geen leftover was voor de dag erna :-(
product - Marcel den Uijl
-
Deze schitterende picanha op de bbq gegaard tot 52 graden kerntemperatuur vervolgens boven de kolen eventjes geschroeid en daarna een minuut of 20 laten rusten... Met een woord... Hemels
product - Matthijs
-
In 1stuk op de BBQ. Was echt super lekker. Kan niet wachten tot ik het weer kan maken.
product - Julian
-
Amazing on the BBQ! Perfect with this recipe: http://honestcooking.com/2012/01/20/picanha-101-brazilian-barbecue-meat/. One of the best steaks ever.
product - NKBBQ2012
-
Zoals mijn Braziliaanse vriend zegt: muito saborosa
product - Erik
-
schitterend stuk vlees! vetrand ingesneden aangekorst in hete grillpan en dan zachtjes laten garen in de oven (tot kerntemperatuur van 54
product - Choi
-
OMG wat een Super stuk vlees! Moet je geproefd hebben!
product - Jos van Tilburg
-
Wat een geweldig stuk vlees! Vetrand ingesneden besprenkeld met zeezout en aangezet in de grillpan. Daarna in de oven rustig nagegaard. Nog wat zeezout erover en smullen maar! Een echte aanrader!
product - albert
-
@Dave hoe heb je de picanha op de bbq gedaan?
product - Cacha
-
Werelds de wagyu picanha op de churrascu.
product - Arno W
-
"Plakken van 35 cm gesneden op kamertemperatuur laten komen rijkelijk met grof zeezout bestrooid (geen peper) +- 10 min voor ze op de bbq gingen. Met grilkorf op Weber gegaard en in 1 woord ""WOW!!!"" (PICANHA NA BRASA). Geweldig 5sterren"
product - Dave
-
Uitstekend stuk vlees deed naar mijn mening niet onder voor de Wagyu entrecote.
product - A. Rutgers
-
Wij (nouja de kok dan) hebben hem in dikke plakken gesneden en in de pan klaargemaakt als een biefstuk met uitstekend resultaat.
product - Julie
-
Volgende keer bereiden we hem in de oven in zijn geheel.
product
Schrijf uw eigen review