20% off
Roast

Uruguayaans Grain-Fed Picanha

De Picanha van het Black Angus rund, een smaakvol braadstuk met een mooie vetkap.
Herkomst: Uruguay Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

Special Price € 24,00

Normale prijs: € 30,00

Incl. BTW
- +

Special Price € 24,00

Normale prijs: € 30,00

Incl. BTW
Artikelnummer: 4755

Beschikbaarheid: Op voorraad

Beschrijving

URUGUAYAANS BLACK ANGUS GRAIN-FED PICANHA

  • Smaakvol braadstuk met mooie vetkap
  • Staartstuk van het Black Angus rund
  • Gesneden vanuit de punt tot de dunne lende
  • Ultieme smaakbeleving

Wil je het onbekende pareltje uit Zuid-Amerika proberen? Ga dan voor de Uruguayaanse Angus Grain-Fed Picanha!

PARELTJE

De Uruguayaanse Grain-Fed Pichana is een relatief onbekend pareltje. De Picanha is het staartstuk van het rund en wordt gesneden vanuit de punt tot de dunne lende. Lange tijd was dit stuk rundvlees enkel in Zuid-Amerika verkrijgbaar. Gelukkig is tegenwoordig dit fantastische stuk rundvlees ook in Nederland verkrijgbaar. De kleur van de picanha is donkerrood. Tevens heeft de picanha een vetkap die zorgt voor een ultieme smaakbeleving.

GRAIN-FED

De Uruguayaanse Grain-Fed runderen kunnen heerlijk vrij rondlopen over uitgestrekte velden. Hier kunnen zij zich tegoed doen aan gras, kruiden en verschillende soorten bloemen en planten. De laatste periode van hun leven krijgen deze runderen graan bijgevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering en een betere smaak van de picanha. Dit komt doordat het intramusculaire vet tussen het spierweefsel dan beter tot uiting kan komen. Intramusculair vet zorgt dat voor een kwalitatief betere en notigere smaak.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Uruguayaanse Grain-Fed Picanha kopen. Ga voor dit heerlijke stuk rundvlees uit Zuid-Amerika en geniet van deze ultieme smaakbeleving. 

 

Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recepten
Extra informatie
Herkomst Uruguay
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten 100 Dagen graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan, Grill
voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g
Reviews

Klantenreviews 7 item(s)

Perfect voor sous vide zeer mals
Heerlijke goed gemarmerde Picanha. Voor het bereiden wat vet getrimd. Daarna in dikke steaks gesneden. Beetje grof zout en in een vacuümzak. Sous vide gegaard 1,5 uur op 56 graden. Daarna in een hete RVS pan afgebakken. Heerlijke smaakvolle en malse steaks! Beetje chimichurri erbij gemaakt. Zalig!
product
Review by Menno / (Geplaatst op 12-12-2020)
Geweldig
Gisteren voor het eerst Picanha bereid op een gewone houtskool bbq.
De Uruquay grain fed van Beef en Steak was prachtig en heerlijk van smaak.
53 graden als kerntemperatuur was perfect.
Nu weer op zoek naar een ander groot stuk vlees om te gaan proberren.
product
Review by Edwin / (Geplaatst op 25-07-2020)
Heerlijke picanha
Mooi stuk vlees, reverse sear gegaard ... heerlijk!
Het vet dichtbranden gaf wat rommel op de grond, maar de smaak maakte dat klusje de dag erop meer dan goed!
product
Review by Olaf / (Geplaatst op 23-05-2020)
Heerlijk genoten
Wat een top stukje vlees.
Uit de verpakking gehaald en direct viel de mooie vet marbeling op in het vlees.

Na het bij trimmen, goed gezout en een nachtje niet afgedekt in de koelkast gezet, resultaat een mooie diep rode kleur.

Op 2e kerstdag in mooie dikke steaks gesneden met de draad mee (ja met de draad mee) en revearse sear bereid. Heerlijk mals, viel bijna uit elkaar in de mond.

100% een aanrader.
product
Review by Angelo / (Geplaatst op 27-12-2018)
Zeer smakelijk vlees
Zeer lekker vlees, gasten waren er helemaal weg van. Dat wordt dus vaker klaarmaken, geen straf. Sous vide garen en dan in de gietijzeren pan of bbq voor een mooi korstje en knapperig vet: top!
product
Review by AvS / (Geplaatst op 21-03-2018)
Kerstpicanha
Met Kerst klaargemaakt. Iedereen was zeer te spreken
product
Review by P. Remmerswaal / (Geplaatst op 24-01-2018)
Mooie Picanha
De Picanha uit Uruguay is een uitstekend stuk vlees. Ik ben vooral onder de indruk van de prijs/kwaliteit verhouding. Dit geldt trouwens voor al het Uruguayaans grain-fed vlees.

Veelzijdig stuk vlees dat zich voor verschillende bereidingen leent. Ik kan dit vlees aanraden voor de bbq, maar ook voor bereiding in de pan/oven.
product
Review by Alexander / (Geplaatst op 05-11-2017)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.