•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
Beef&Steak November Challenge

Beef&Steak November Challenge

Beef&Steak November Challenge

BBQ-fanaten opgelet! Maak de maand november bijzonder met de lekkerste barbecuerecepten van Beef&Steak in de November Challenge. Bereid elke week een heerlijk recept en maak kans op de hoofdprijs! 

Aanmelden kan tot en met 1 november, en er is slechts plek voor 50 deelnemers. 

Wat houdt de challenge in?

In de November Challenge maak je elke week (in totaal 4 weken) een heerlijk nieuw recept, zoals runderwangen in rode wijn en pork belly burnt ends. Of je de gerechten bereidt in de pan, in de oven of op de barbecue is helemaal aan jou. Na afloop van de bereiding plaats je een foto van jouw gerecht in een speciaal opgerichte Facebookgroep met nog veel meer barbecue liefhebbers. 



Klik hier om je in te schrijven



Doe je elke week mee, dan maak je kans op de hoofdprijs: een Petromax Outdoor Cooking pakket t.w.v. € 150 en een dikke Wagyu Rib Eye Steak! Alle deelnemers ontvangen sowieso een cadeaubon t.w.v. €15, vrij te besteden op onze website. Onderaan deze pagina vindt je de losse producten om mee te werken en ook het complete "November-Challenge"-pakket. Barbecueën maar!


De recepten

1. Pork Belly Burnt Ends

Ingrediënten: (voor 4 personen)

Neem 1,5 tot 2,5 kg BBQ buikspek zonder zwoerd

150 gram NOSKOS the Pulled Pork

150 gram boter in plakjes

90 gram bruine suiker of Darkhorse Whiskey/Chili suiker voor een extra lekker smaakje

85 gram honing

Kersen Chunks (optioneel)

Ingrediënten om te glaceren:

285 ml BBQ saus, zoals: Three Little pigs Competition BBQ Sauce of NOSKOS BBQ Sauce

70 ml appelsap

70 ml appelgelei

Bereiding:

Zorg dat de temperatuur van de barbecue/smoker tussen 110°C en 130°C staat voor indirect bereiden

Voeg eventueel 2 a 3 kersen chunks toe voor de rooksmaak

Haal het buikspek uit de verpakking en snij deze in blokjes

Kruid deze met de rub

Doe de blokjes in een ovenvaste schaal of op een verhoging en plaats deze op de barbecue/smoker

Rook het geheel zo’n 2 tot 2½ uur

Neem een aluminium pan en voeg de gerookte blokjes buikspek toe

Voeg de bruine suiker en de honing toe

De plakjes boter hier en daar tussen de blokjes stoppen

Bedek de pan met aluminiumfolie en zet deze terug op de barbecue /smoker en laat het nog een uur tot 1½uur garen totdat het lekker mals is.

Giet het vocht uit de pan in een schaaltje en voeg de sauce , appelsap en gelei toe

Meng het geheel en laat nog circa 5-10 minuten doorgaren


2. Gerookte Runderwangen

Ingrediënten: (voor 4 personen)

1000-1200 gram Runderwangen

Dry-Rub naar keuze, bijvoorbeeld NOSKOS the Beef

Hickory of Eiken Rookhout (2 tot 3 chunks of 2 handjes snippers, geweekt)

Bereiding:

Verwarm de BBQ indirect voor op 125-140 graden Celsius

Verwijderd overtollig vlies van de runderwangen tot deze mooi schoon zijn. Smeer vervolgens in met je favoriete rub. Als je alleen peper en zout gebruikt, doe dit dan in de verhouding 2/3 peper en 1/3 zout

Leg het rookhout op of tussen de kooltjes en wacht tot de begint te roken.

Plaats vervolgens de wangen op het rooster en laat indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van 92-95 graden. Haal de wangen van de BBQ en laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten.

Je kunt het vlees nu in plakjes snijden voor op een broodje of "pullen" om te verwerken in een heerlijk ander recept.


3. Lams Achterschenkel met noten en cranberries

Ingrediënten: (voor 4 personen, hou rekening met een nacht marineren)

 4 stuks Lams achterschenkels

Ingrediënten voor de Marinade:

2 grote rode uien halveren en in dunne plakken snijden

600 gram Griekse yoghurt

60 gram geblancheerde amandelen

60 gram pistachenootjes

60 gram gedroogde cranberries

10 gram geraspte verse gember

10 gram geplette fijn geraspte knoflook

15 gram boter

90 gram olijfolie

Sap van een hele citroen

Zeezout naar smaak toevoegen

Ingrediënten voor de kruidenmix:

½ stokje kaneel

2 peulen zwarte kardemon

2 foelie blaadjes

10 gram komijn

15 gram gedroogde rozenblaadjes

5 gram kruidnagel

Blender of staafmixer

Bereiding kruidenmix:

Mix alle specerijen fijn in een blender of met een staafmixer

Overhevelen in een schaaltje, daarna afdekken en wegzetten

Bereiding Lamsschenkels:

Verwarm 15 ml olijfolie in een koekenpan en verwarm dit op hoog vuur

Voeg vervolgens de uien toe en bak deze lekker bruin

Hou de pan schuin en laat het overtollige uienvocht uitdruppen op keukenpapier

Schep de uien eruit en laat ze afkoelen todat ze lauw zijn

Neem een grote diepe halfhoge schaal (alle schenkels moeten hierin kunnen passen)

Voeg hier dan de volgende ingredienten aan toe 45 ml olijfolie de afgekoelde uien, gember, knoflook, pistachenootjes, amandelen, cranberries, de Griekse yoghurt, een grote eetlepel van de kruidenmix en naar smaak zout toevoegen

Alles rustig even door elkaar roeren met een pollepel

Voeg hierna de schenkels toe en zorg ervoor dat deze goed in de marinade staan

Goed afdekken met plasticfolie en een nacht in de koelkast zetten

Verwarm de oven voor op 160°

Neem een grote koekenpan en doe de boter erbij en op hoog vuur

Haal de schenkels uit de marinade en schroei het vlees alle zijden dicht op hoog vuur

Neem een grote ovenvaste schaal en leg de schenkels hierin en giet er de marinade overheen

De schaal losjes afdekken met aluminiumfolie en in het midden van de oven zetten

1½ uur laten garen en daarna aluminiumfolie verwijderen en nog een half uur in de oven laten garen

Bedruip met de overgebleven olijfolie regelmatig het vlees

Als het vlees goed is bereid moet het vlees eigenlijk van het bot afvallen

Lekker met rijst en verse groente

Het restant van de kruidenmix over het vlees sprenkelen


4. Gepekelde oerhammetjes in bier

 Ingrediënten: (voor 4 personen, hour rekening met anderhalve dag pekelen)

4 Oerhammetjes á 300-350 gram per stuk

BBQ saus naar keuze, bijvoorbeeld Sweet Sauce 'o Mine

Voor  de pekel:

1 theelepel jeneverbessen

1 theelepel peperkorrels

3 kruidnagels

1 theelepel nootmuskaat

375 gram zout

375 gram suiker

Voor de soep:

1 fles donker bier (bijvoorbeeld Jopen)

1 ui

1,5 liter Kalfsfond

Bereiding:

Los alle ingrediënten voor de pekel op in ongeveer 1,5 liter kokend water. Zorg dat het zout en de suiker geheel zijn opgelost. Laat alles tot kamertemperatuur afkoelen.

Verwijder het overtollige vet van de oerhammetjes en leg de oerhammetjes in het pekelbad gedurende 1,5 dag.

Haal de oerhammetjes uit het pekelbad. Dep ze droog met een theedoek. Wikkel ze in een nieuwe, droge theedoek en laat ze nog een halve dag extra drogen in de koeling.

Haal de oerhammetjes uit de koeling. Laat op kamertemperatuur komen en grill ze rondom in een pan voor een mooie bruine kleur. U kunt ze ook even aangrillen op de BBQ.

Maak de soep in een oven-of BBQ-bestendige pan. Breng aan de kook en zet daarna direct het vuur laag. Doe de oerhammetjes in het vocht en laat gedurende 8-10 uur langzaam garen op 70 tot 80 graden Celsius in de oven of indirect op de BBQ.

Haal de pan uit de oven en leg de oerhammetjes op een bord of in een ovenschaal. (U kunt de hammetjes nu in de koeling terugkoelen en daarna invriezen voor later gebruik).

Bestrijk de oerhammetjes met de BBQ saus naar keuze en grill ze op hoog vuur af. De hammetjes zijn nu zo gaar dat ze op uw bord uit elkaar vallen!

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.