Lamsbout steaks met knoflook en rozemarijn

Lamsbout steaks met knoflook en rozemarijn
Lekker recept met gezaagde lamsbout.

Ingrediënten

6 porties

 

Ingrediënten

6 Lamsbout steaks á ca. 250 gram

3 teentjes knoflook, in kleine stukjes

1 eetlepel verse rozemarijn

125 ml olijfolie

Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

U kunt eventueel het bot uit de steaks snijden. Het is echter ook prima mogelijk deze mee te nemen in de bereiding.

Neem een ovenschaal en doe de knoflook hierin. Leg de steaks hier bovenop. Strooi de rozemarijn eroverheen en daarna de olijfolie. Laat dit 24 uur afgedekt marineren in de koelkast.

Haal de steaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de barbecue tot ongeveer 220-250 graden. Grill de steaks aan beide kanten gedurende 2-3 minuten tot deze mooi bruin is.

Leg de steaks nu indirect op de barbecue op ongeveer 140 graden. Laat ze nog 2-3 minuten aan beide kanten nagaren en smeer ze af en toe in met de olie uit de ovenschaal.

Serveer met groenten en een gepofte aardappel met kruidenboter.