•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Gepekelde Oerhammetjes in donker bier

Ideaal voor op de BBQ: gepekelde oerhammetjes in donker bier. Laat het malse vlees langzaam garen, waardoor de oerhammetjes en de marinade de tijd krijgen om te ontpoppen tot een heerlijk product. Beef&Steak heeft zowel het lekkerste vlees als de beste recepten, waardoor u de beste BBQ in tijden krijgt.

Genieten is een garantie met gepekelde oerhammetjes

Varkensvlees is een veelzijdig product. Ook op de BBQ is het perfect geschikt om een ultiem genietmomentje te creëren. Wanneer u ons recept van de gepekelde oerhammetjes in donker bier probeert, wilt u nooit meer anders. Het malse vlees, de kruidige smaken en subtiele hinten van bier, zorgen ervoor dat u een feestmaal op tafel zet. Gaat u ook voor de ultieme smaaksensatie?

Alles in huis voor een perfecte BBQ

Naast de lekkerste oerhammetjes en de beste recepten, hebben wij ook de bijbehorende kruiden en sauzen die uw maaltijd nóg lekkerder maken. Ga een culinaire uitdaging aan en bestel vandaag nog het lekkerste vlees via onze webshop. Bestelt u vandaag nog uw oerhammetjes? Dan heeft u het vlees morgen al in huis. Heeft u vragen over ons vlees, de recepten of de verzending? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0172-577 147.

Gepekelde Oerhammetjes in donker bier

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingredienten

4 Oerhammetjes á 300-350 gram per stuk

1 fles Stockyard Red Raspberry, Southern Blues of Hill Country

Voor  de pekel:

1 theelepel jeneverbessen

1 theelepel peperkorrels

3 kruidnagels

1 theelepel nootmuskaat

375 gram zout

375 gram suiker

Voor het soep:

1 fles donker bier (bijvoorbeeld Jopen)

1 ui

1,5 liter Kalfsfond

Bereiding

1)      Los alle ingrediënten voor de pekel op in ongeveer 1,5 liter kokend water. Zorg dat het zout en de suiker geheel zijn opgelost. Laat alles tot kamertemperatuur afkoelen.

2)      Verwijder het overtollige vet van de oerhammetjes en leg de oerhammetjes in het pekelbad gedurende 1,5 dag.

3)      Haal de oerhammetjes uit het pekelbad. Dep ze droog met een theedoek. Wikkel ze in een nieuwe, droge theedoek en laat ze nog een halve dag extra drogen in de koeling.

4)      Haal de oerhammetjes uit de koeling. Laat op kamertemperatuur komen en grill ze rondom in een pan voor een mooie bruine kleur. U kunt ze ook even aangrillen op de BBQ.

5)      Maak de soep in een oven-of BBQ-bestendige pan. Breng aan de kook en zet daarna direct het vuur laag. Doe de oerhammetjes in het vocht en laat gedurende 8-10 uur langzaam garen op 70 tot 80 graden Celsius in de oven of indirect op de BBQ.

6)      Haal de pan uit de oven en leg de oerhammetjes op een bord of in een ovenschaal. (U kunt de hammetjes nu in de koeling terugkoelen en daarna invriezen voor later gebruik).

7)      Bestrijk de oerhammetjes met een Stockyard saus naar keuze en grill ze op hoog vuur af. De hammetjes zijn nu zo gaar dat ze op uw bord uit elkaar vallen!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.