- Beschrijving
-
De Uruguayaanse Grain-Fed Pichana is een relatief onbekend pareltje. De Picanha is het staartstuk van het rund en wordt gesneden vanuit de punt tot de dunne lende. Lange tijd was dit stuk rundvlees enkel in Zuid-Amerika verkrijgbaar. Gelukkig is tegenwoordig dit fantastische stuk rundvlees ook in Nederland verkrijgbaar. De kleur van de picanha is donkerrood. Tevens heeft de picanha een vetkap die zorgt voor een ultieme smaakbeleving.
De Uruguayaanse Grain-Fed runderen kunnen heerlijk vrij rondlopen over uitgestrekte velden. Hier kunnen zij zich tegoed doen aan gras, kruiden en verschillende soorten bloemen en planten. De laatste periode van hun leven krijgen deze runderen graan bijgevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering en een betere smaak van de picanha. Dit komt doordat het intramusculaire vet tussen het spierweefsel dan beter tot uiting kan komen. Intramusculair vet zorgt dat voor een kwalitatief betere en notigere smaak.
Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag! - Bereiding
-
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recepten
-
-
Picanha steaks met Port&Stilton saus
Snel en makkelijk mooie picanha steaks serveren met een heerlijke, stevige saus. -
Picanha met Tijmjus, gepofte sjalotten en gekruide aardappeltjes
Compleet diner met onder andere picanha en ontzettende lekkere aardappeltjes. -
Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes
Mooi en smaakvol gerecht met de populaire picanha. Dit gerecht doet het ook goed tijdens de Kerstdagen. -
Picanha met boter van gekarameliseerde sjalotjes en blauwe kaas
Ook weer een lekkere combi tussen kaas en vlees. Hou rekening met 40-50 minuten opstijven van de boter. -
Picanha con Alho
Lekkere en snelle variatie met een picanha. Toepasbaar op alle soorten. -
Gevulde Picanha met spinazie en Provolone
Prachtig gerecht om je gasten culinair mee te verassen. Picanha kan natuurlijk op vele manieren gevuld worden, maar is zonder vulling ook al heerlijk. -
Bacon en picanha spies
Churrasco is Braziliaans grillen en is beroemd om zijn heerlijke smaak. Dit gerecht combineert picanha met spek om de smaak nog beter uit te doen komen. -
Picanha spies met Chili en Limoen
Picanha zoals ze in Zuid-Amerika vaak maken. Hou rekening met 2-6 uur marineren. -
Roasted picanha steaks met pompoen
Een picanha eerst garen en daarna in steaks grillen is snel én lekker -
Picanha met Roze Peperkorrelrub
Picanha met een heerlijke, zelfgemaakte rub. Makkelijk te maken en te bereiden. -
Sauerbraten, gemarineerde Picanha op Duitse wijze
Gemarineerde Picanha op Duitse wijze, houd rekening met 24 uur voor het marineren
-
- Extra informatie
-
Herkomst Uruguay Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten 100 Dagen graangevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan, Grill voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g - Reviews
-
Klantenreviews 7 item(s)
- Perfect voor sous vide zeer mals
-
Heerlijke goed gemarmerde Picanha. Voor het bereiden wat vet getrimd. Daarna in dikke steaks gesneden. Beetje grof zout en in een vacuümzak. Sous vide gegaard 1,5 uur op 56 graden. Daarna in een hete RVS pan afgebakken. Heerlijke smaakvolle en malse steaks! Beetje chimichurri erbij gemaakt. Zalig!
product - Geweldig
-
Gisteren voor het eerst Picanha bereid op een gewone houtskool bbq.
De Uruquay grain fed van Beef en Steak was prachtig en heerlijk van smaak.
53 graden als kerntemperatuur was perfect.
Nu weer op zoek naar een ander groot stuk vlees om te gaan proberren.product - Heerlijke picanha
-
Mooi stuk vlees, reverse sear gegaard ... heerlijk!
Het vet dichtbranden gaf wat rommel op de grond, maar de smaak maakte dat klusje de dag erop meer dan goed!product - Heerlijk genoten
-
Wat een top stukje vlees.
Uit de verpakking gehaald en direct viel de mooie vet marbeling op in het vlees.
Na het bij trimmen, goed gezout en een nachtje niet afgedekt in de koelkast gezet, resultaat een mooie diep rode kleur.
Op 2e kerstdag in mooie dikke steaks gesneden met de draad mee (ja met de draad mee) en revearse sear bereid. Heerlijk mals, viel bijna uit elkaar in de mond.
100% een aanrader.product - Zeer smakelijk vlees
-
Zeer lekker vlees, gasten waren er helemaal weg van. Dat wordt dus vaker klaarmaken, geen straf. Sous vide garen en dan in de gietijzeren pan of bbq voor een mooi korstje en knapperig vet: top!
product - Kerstpicanha
-
Met Kerst klaargemaakt. Iedereen was zeer te spreken
product - Mooie Picanha
-
De Picanha uit Uruguay is een uitstekend stuk vlees. Ik ben vooral onder de indruk van de prijs/kwaliteit verhouding. Dit geldt trouwens voor al het Uruguayaans grain-fed vlees.
Veelzijdig stuk vlees dat zich voor verschillende bereidingen leent. Ik kan dit vlees aanraden voor de bbq, maar ook voor bereiding in de pan/oven.product
Schrijf uw eigen review