- Beschrijving
-
De rib eyes van Beef&Steak bestaan niet enkel uit rundvleessoorten. Beef&Steak biedt u ook de rib eye steak van het Iberico varken. Dit varkensras is donker van kleur en voedt zich voornamelijk met eikeltjes. De rib eye van het Iberico varken is wat romiger dan dat van de runderrassen. De reden hiervoor is het vetgehalte van het Iberico varken. Dit is namelijk iets vetter bij varkens. Het vlees is mooi donkerrood met een goede vetdooradering. Verder bevat het Iberico varken veel onverzadigde vetzuren en heeft een rijker ijzergehalte dan het blanke varken. Dit tezamen zorgt voor een overheerlijke smaak.
Bekijk deze video van Iberico varkensnek steaks
:
Het Iberico varken komt uit het Middelandse-zeegebied. Dit ras leeft eigenlijk altijd buiten en kan heerlijk grazen, rondlopen en wroeten. Het Iberico varken is zwart van kleur. Verder plant het Ibericoras enkel 100% Ibericobiggen voort. Hierop wordt streng toegezien door de Spaanse overheid.
Contact
Voor vragen of voor extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag! - Recepten
-
-
Iberico Cabecero met verse kruiden en geroosterde knoflook
Traditioneel recept met een Iberico varkensnek. Zeer veel smaak en een ware smaakexplosie. -
Varkensnek roast
Maak een roast gerecht met een varkensnek van Livar of Iberico.
-
- Extra informatie
-
Herkomst Spanje Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Niet van toepassing Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Dutch Oven voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 4 item(s)
- Joosje
-
Heerlijk vlees mals en sappig. Klaargemaakt op 2e kerstdag en vanwege groot succes weer op oudjaarsavond op de gas bbq (indirect) in 15 uur (kerntemperatuur 75 C) met een rub van tijm en rozemarijn (herbe de provence kan ook) kleingesneden verse knoflook peper en zout en olijfolie. Aanrader!
product - Pieter
-
Prachtig stuk vlees van topkwaliteit. Eerst 24 uur gemarineerd en daarna in 5 uur langzaam indirect gegaard (90 graden) op de barbecue. Heerlijke intense smaak. Het verlangen naar vroeger.
product - joey
-
deze procoreur heb ik indirect op mijn weber gerookt met kersenhout op een lage temp. toen het vlees na een uur of 5/6 gaar was was al het vet mooi eruit gesmolten. en ja dat smaakte geweldig ik heb nog nooit zo lekker stuk varkensvlees op de smaak is moeilijk te beschrijven laat ik zeggen een oersmaak jammer dat onze rose varkentjes niet zo smaken
product - B.J. Meijs
-
30 november 2010.Het is h
product
Schrijf uw eigen review