Babi Pangang met Noodles

Babi Pangang met Noodles
Pak deze uitdaging aan en maak je eigen Babi Pangang

Ingrediënten

Marinade en de Procureur
1 stuk procureur van ca. 1000-1200 gram
100 gr Sjalot
5 tn Knoflook
30 gr Verse Gember
2 tl Five spice kruiden
50 ml Rijstwijn
50 ml Soja saus
125 gr Licht bruine basterd suiker
4 el Hoi sin saus
15 gr Palmsuiker
100 gr Honing
110 gr Char chi rub
1 stengel Bosui

Atjar:
1/2 st Witte kool
150 gr Wortel rasp
1 Rode peper, met of zonder zaad
250 ml Water
250 ml Azijn
1 tl Kurkuma
1 tl Laos
1 tl Sereh
1 tl Zeezout
1 tl Djahe
5 gr Palmsuiker

Pangang saus:
500 ml Water
250 ml Azijn
1 st Sinaasappel, schil + partjes vruchtvlees
1 st Citroen, schil
80 gr Ananas, vers of uit blik
2 el Licht bruine basterd Suiker
140 gr Tomatenpuree
50 gr Stem gember op siroop
2 cm Verse gember
1 st Ui, fijn gesneden
4 tn Knoflook, geperst
100 ml Zonnebloemolie
3 tl Sambal manis
aardappelzetmeel om af te binden
Zeezout
Zwarte peper

Voor de noodles:
1 st Paksoi, gesneden
2 st Sjalot, fijn gesneden
2 tn Knoflook, fijn gesneden
2 st Bosui, in ringetjes gesneden
1 zk Cassave kroepoek
250 gr Wok noodles, afgekookt
200 gr Shi take, gesneden
1 bos Verse Koriander, grof gehakt & een paar blaadjes voor de garnering
150 gr Tauge
Zonnebloemolie
Zeezout
Zwarte peper

Saus voor de Noodles:
2 el sesamolie
1 el vissaus
2 el ketjap manis
3 el sojasaus
3 el oestersaus
Evt een 1 tl trassi
1 el sambal
Zeezout

1: Meng voor de saus voor de noodles bovenstaande ingredienten bij elkaar in een maatbeker.

Bereiding

Bereiding Procureur:
1: Gebruik voor de marinade een keukenmachine, of een staafmixer met een hakkom.
2: Doe in de keukenmachine kom de sjalot, knoflook, verse gember, five spice kruiden, rijstwijn, sojasaus, licht bruine basterd suiker, hoi sin saus, palmsuiker, honing, char chi rub & de stengel bosui.
3: Maal de marinade in de machine maar draai hem niet helemaal fijn.
4: Doe de marinade in een grote slee of ovenschaal.
5: Snijdt het vlees in dikke plakken en leg ze in de marinade, zorg dat het vlees volledig bedekt is. Marineer het vlees een hele nacht in de koelkast, of doe het ochtends en bereid s’avonds het vlees. Marineer minimaal 6 uur.
6: Bereid de bbq voor op indirect grillen 175C°
7: Haal de procureur uit de marinade en dep het vlees heel licht af. Grill de procureur 15-20 minuten op de BBQ aan elke kant.
8: Laat het vlees rusten en snijd het in plakjes.
9: Serveer met de babi pangang saus

Bereiding Atjar:
1: Rooster in een koekenpan de kurkuma, laos, sereh, zeezout, djahe & palmsuiker.
2: Blus de kruiden af met het water en de azijn.
3: Meng het geheel goed en breng het aan de kook, Zet het vuur uit en voeg de rode peper met of zonder zaadlijsten naar smaak toe.
4: Snijdt ondertussen de witte kool zo fijn mogelijk en meng het met wat zeezout, knijp het zout met je handen goed door de kool. Zo laat de kool z’n vocht los. Zet de kool op een zeef voor ongeveer een uur.
5: Doe na het uur de kool & de wortel rasp in een schone weckpot, duw het mengsel goed stevig in de pot.
6: Giet het azijn mengsel in de pot tot aan de rand. Sluit de pot en zet hem op z’n kop in de koelkast. Maak de atjar het liefst 1 of 2 dagen voordat je hem wilt gaan eten.

Bereiding Pangangsaus:
1: Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan of wok en bak de uien en de knoflook lichtbruin aan.
2: Voeg de verse gember toe en bak licht mee, voeg ook de licht bruine basterd suiker toe en Karameliseer deze.
3: Doe nu de tomatenpuree en sambal in de koekenpan en bak kort mee.
4: Maal het sinaasappel vruchtvlees, sinaasappelrasp, citroenrasp, stem gember en ananas fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Maak dit mengsel alvast van te voren!
5: Blus nu het mengsel van stap 1 t/m 3 af met het gepureerde mengsel van stap 4.
6: Meng alles goed met een garde en voeg nu het water en de azijn toe.
7: Breng op smaak met zeezout, zwarte peper en voor de liefhebber nog extra sambal.
8: Maak een papje van aardappelzetmeel en water. Beide gelijke delen!
9: Wanneer de saus kookt voeg je al roerend met een garde het aardappelzetmeel toe. Doe dit naar gelang! Laat het even rustig koken voordat je meer aardappelzetmeel toevoegt, het wil snel te dik zijn.
10: De saus is nu klaar om bij het livar procureur te eten.

Bereiding Noodles:
1: Verhit in een wok de zonnebloemolie, en fruit de sjalot en knoflook aan.
2: Voeg de gesneden shi-take toe en bak mee.
3: Voeg de afgekookte wok noodles nu toe en blijf de pan goed om schudden totdat de noodles warm zijn. Voeg nu ook de paksoi & taugé toe.
4: Blus af met de onderstaande saus.
5: Proef de noodles na en voeg naar eigen smaak nog zout of peper toe.
6: Garneer de noodles met bosui & koriander.
7: Serveer de cassave kroepoek & noodles bij het babi pangang vlees.