Gerookte Procureur Rollade

Gerookte Procureur Rollade
Gerookte rollade met pesto en pancetta van de varkensnek

Ingrediënten

Ingredienten (voor 4 personen)
1,2-1,5 kg Livar procureur
80 gram pancetta
50 gram Parmezaan
voor de pesto:
30 gr basilicum
15 gr pijnboompitten
2 tn knoflook
50 gr olijfolie
zeezout
zwarte peper


Extra benodigdheden
Basting kwast
Slagerstouw/cocktailprikkers
Kerntemperatuurmeter
Rookhout; een fruitsoort doet het altijd goed bij varkensvlees

Bereiding

Pesto
Gebruik voor het maken van de pesto een keukenmachine. Plaats hierin alle ingrediënten behalve de olijfolie.
Draai in de keukenmachine de ingrediënten fijn en voeg tijdens dat de machine aanstaat de olijfolie toe.
Schraap de zijkanten van de kom een keer schoon tussendoor en zet nogmaals aan. Bewaar de pesto even apart.

Procureur rollade
Richt de BBQ in voor indirect roken op 180 C°.
Haal het vlees uit de verpakking en laat het een uur op kamertemperatuur komen. Snij het vlees aan de lange kant op de helft in tot je het kunt “openklappen”.
Smeer het vlees in met de pesto, daarbovenop de geraspte parmezaan en daarbovenop de pancetta. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Rol het vlees op en bind het op met slagerstouw, of zet het vlees vast met cocktailprikkers.
Rook de rollade op 180 C° indirect gaar in ongeveer 70 minuten. Kerntemperatuur 55 C°.