Pulled Pork van procureur

Pulled Pork van procureur

Langzaam gerookte varkensnek, ingesmeerd met mosterd en BBQ-rub, verpakt in boter, appelsap en butcher paper, perfect voor pulled pork.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwarm de BBQ voor op een indirecte hitte van 120 °C.
  • 2. Haal de varkensnek uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  • 3. Smeer het vlees in met de mosterd en bestrooi het met je favoriete BBQ-rub voor pulled pork.
  • 4. Controleer of de BBQ op temperatuur is, voeg de chunks rookhout toe en leg de varkensnek op het rooster. Sluit de BBQ en rook het vlees gedurende 2 uur.
  • 5. Wanneer de varkensnek een temperatuur van 69-71 °C heeft bereikt, pak je de varkensnek in. Gebruik hiervoor butcher paper. Leg het vlees op twee grote vellen papier, leg de boter bovenop het vlees en giet de appelsap er voorzichtig overheen. Vouw het papier snel en goed dicht en plaats het pakket terug op de BBQ.
  • 6. Verhoog de temperatuur naar 150 °C en laat het vlees verder garen tot een kerntemperatuur van 93 °C. Dit duurt ongeveer 3-4 uur.
  • 7. Wanneer de kerntemperatuur is bereikt, zul je merken dat het vlees zacht is en uit elkaar valt. Het vlees is nu klaar om te serveren. Eet de pulled pork met coleslaw en zwarte bonen.