Italiaanse Rollade

Italiaanse Rollade

De Herfst Challenge 2023 recept van BBQ-Helden

Ingrediënten


Voor de rollade:

  • 1,5 kilo procureur
  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram boter
  • 50 gram paneermeel
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 15 gram gesneden platte peterselie fijngesneden
  • 70 gram prosciutto
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 15 gram basilicum fijngesneden
  • 100 ml olijfolie
  • Chili flakes
  • 1 gele ui gesnipperd
  • 800 ml tomatenpulp
  • 1 1tl keukenzout

Bereiding


  • 1. Bereid een barbecue voor met indirecte temperatuur van 160ºC maar plaats nog niet de platesetter. Zet een steelpan op het rooster terwijl de barbecue opwarmt.
  • 2. Rooster de pijnboompitten even kort en haal ze dan uit de pan.
  • 3. Doe de boter in de pan en laat dit smelten. Roer daar de paneermeel en de knoflook door. Roerbak het geheel tot de paneermeel goudbruin is. Stop het paneermeelmengsel in een kom en roer daar de pijnboompitten, platte peterselie, parmezaanse kaas en 1/2 theelepel zeezout door.
  • 4. Plaats de platesetter en laat de barbecue verder op temperatuur komen.
  • 5. Vlinder de procureur door rondom een lap van 2 centimeter los te snijden tot je bij het midden bent.
  • 6. Verdeel het boter paneermengsel over het hele vlees. Zorg dat je ongeveer een centimeter van de randen wegblijft. Leg daarbovenop de prosciutto.
  • 7. Rol het vlees weer op en bind het op met slagerstouw. Smeer het dan in met olijfolie en bestrooi het met zout en peper.
  • 8. Plaats de rollade in de barbecue, plaats een thermometer en sluit het deksel. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60ºC en haal het dan uit de barbecue.
  • 9. Verwijder de platesetter en plaats de pan op het rooster. Doe in de pan de olie en de gesnipperde ui. Laat dit 4 tot 5 minuten roerbakken en dan mag de geraspte knoflook, basilicum en chili flakes erbij. Laat dit ook even warm worden.
  • 10. Giet de tomatenpulp en en laat dit even doorkoken en leg dan de rollade in de pan bij de saus. Laat deze nog 5 minuten opwarmen en dan mag je de rollade serveren.