•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
Beef&Steak Mei Challenge

Beef&Steak Mei Challenge

Beef&Steak Mei Challenge

“Het zijn mooie gerechten, en ook leuk dat je verrassende side dishes maakt naast het vlees. Daarnaast vind je in de Facebookgroep een mooie groep met een passie voor bbqen. - deelnemer Maart Challenge

Na het succes van de afgelopen Challenges, waaronder de Januari en Maart Challenge, starten we in mei met de Beef&Steak Mei Challenge. Deze keer nog verrassender én met nieuwe side dishes. Dus wil jij vier weken de lekkerste recepten maken en lid van onze Facebook Challenge Community worden? Meld je nu aan en ga de uitdaging aan! Aanmelden kan tot 3 mei, en er is plaats voor maar liefst 250 deelnemers. Maar het gaat snel!

In de Beef&Steak Mei Challenge ga je aan de slag met Chuck Eye Steak, Hot Smoked Zalm, Smokey Sweet Bacon en USA Baby Back Ribs.

Klik hier om je in te schrijven

Chuck Eye met Focacciabrood


Chuch Eye Steak met Facacciabrood

“Mijn 1e challenge. Wij vonden de gerechten erg lekker en ook werd ik culinair uitgedaagd. Ik heb er erg veel plezier aan beleefd.” - deelnemer Maart Challenge

DE CHALLENGE
In de Mei Challenge maak je elke week (in totaal 4 weken) een heerlijk nieuw en uitdagend recept. Of je de gerechten bereidt in de pan, in de oven of op de barbecue is helemaal aan jou. Het resultaat mag je met foto delen in onze Challenge Community op Facebook. Hier worden tips, aanbevelingen en likes gegeven. Het is een hechte groep vol met mede deelnemers. 

Lid worden van de Facebookgroep is niet verplicht. 

PAKKET
Het complete pakket met daarin de stukken vlees is vooraf te bestellen. Het enige wat jij moet doen is de overige ingrediënten halen en je kunt beginnen! Het pakket is hier te bestellen.

In het pakket kan je zelf de hoeveelheid per stuk vlees aangeven. Zo kan elk huishouden, groot of klein meedoen.

Het helpt om te rekenen met de hoeveelheden hieronder.
Recept 1: Ga voor 2-4 personen uit van 2 stuks Chuck Eye (gewicht naar keuze).
Recept 2: Ga voor 4 personen uit van 1 zalmfilet met vel van ongeveer 1000-1200 gram.
Recept 3: Ga voor 4 personen uit van 1000 gram buikspek zonder zwoerd.
Recept 4: Ga voor 4-6 personen uit van 2 x Baby Racks (ca. 1300 gram per streng).

Beet Pickeled Deviled Eggs

Beet Pickeled Deviled Eggs

WINNAAR
Stuur je elke week je foto in onze Facebookgroep? Dan maak je kans op de hoofdprijs. Deze wordt aan het einde van de vier weken verloot. De prijs is: een Meater+ draadloze thermometer (t.w.v. € 109,-) en een Casus Grill!

Schrijf je nu in! 

 

 


 

De recepten

1. CHUCK EYE STEAK MET ZELFGEMAAKTE FOCACCIABROOD EN CHILI LIME CORN SALAD

Ingredienten (voor 2-4 personen)

2 stuks Chuck Eye steak naar keuze

Ingrediënten Focaccia:
180 ml handwarm water
300 gr (brood) bloem, gezeefd
1 tl kristalsuiker
1 tl gedroogde giste
1 tl zeezout
60 ml olijfolie
15 gr rozemarijn
5 teentjes knoflook
15 gr peterselie

Extra benodigdheden:
aluminiumfolie
huishoudfolie

Bereidingswijze Chuck eye steak:

Haal de chuck eye steak uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen.
Verwarm in een pan wat boter of olie en bak de steak op hoog vuur aan elke kant 2 minuten. Haal de steak uit de pan en laat hem rusten met wat aluminium folie losjes eroverheen.
Wanneer je zover bent dat het focaccia brood ook gereed is bak je de steak nogmaals om en om 2 minuten in een pan. Laat hem daarna nog even rusten onder de aluminium folie en bestrooi de steak rijkelijk met zeezout en peper. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de steak op de bbq te bereiden.

Bereidingswijze focaccia:

Verwarm de BBQ voor op 200°C indirect
Weeg alle ingrediënten af voor het maken van de focaccia
Doe de knoflook, rozemarijn & peterselie in de keukenmachine en snij fijn. (Houd 1 of 2 takjes rozemarijn achterwege)
Meng in een kom de gezeefde bloem en het zout.
Meng in een bakje het water, gist en de suiker en laat dit afgedekt ongeveer 10 minuten staan.
Meng nu het gistmengsel, het knoflook & rozemarijn mengsel en de bloem met je handen tot een deegbal. Het deeg is nog steeds een beetje plakkerig.
Vet een kom in met wat olijfolie en leg de deegbal daarin. Dek de kom af met een warme natte doek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen. Zet het deeg op een warme plek, bijvoorbeeld achter een raam waar de zon schijnt of op de verwarming.
Het volume is na het uur rijzen verdubbeld!
Vet met olijfolie de vorm in waarin je het brood wilt bakken. Er mag best lekker wat olie op de bodem. Leg nu de deegbal erin en spreid het deeg uit naar de buitenkanten van de vorm zodat de bodem bedekt is.
Zet het deeg weer afgedekt met huishoudfolie minimaal 30 minuten weg.
Verwijder nu de huishoudfolie en druk met natte vingers in het deeg zodat er gaatjes in ontstaan. Giet de resterende olijfolie over het brood en hak de laatste takjes rozemarijn, strooi die als laatste over het brood.
Strooi ook nog een extra theelepel grof zeezout over de bovenkant van het brood.
Bak het focaccia brood af op de bbq in 20-30 minuten.
Serveer het brood met de chuck eye steak en als je echt van knoflook houd met wat aioli!
Eet smakelijk!

Ingredienten (voor 2-4 personen)

4 rauwe maiskolven
1/2 bos peterselie, fijngehakt
50 gr gedroogde tomaten, fijngesneden
1 el olijfolie
1 limoen, sap + rasp
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl zout
1/4 tl cayennepoeder
1/8 tl gemalen komijn

Kook de maiskolven ongeveer 15 minuten en haal ze daarna uit het vocht. Snijd de korrels los en doe ze in een grote kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng door elkaar.
Garneer de salade met partjes limoen en peterselie.

Eet smakelijk!


2. BAGEL MET HOT SMOKED ZALM EN CREME FRAICHE TOPPING

Bagel met hot smoked zalm

Ingredienten (voor 4 personen)

4 bagels
1 Zalmfilet met vel van ongeveer 1000-1200 gram
Rookhout naar keuze
120 gr lichte bruine basterd suiker
60 ml maple syrup, plus 30 ml extra
30 ml Dijon mosterd
60 gr grof zeezout
30 ml balsamico azijn
10 gr rub naar eigen smaak

Creme fraiche topping:
200 ml crème fraîche
2 el gehakte verse dille
1 tl citroenschil, fijn geraspt
Zeezout & peper

Om de bagels verder mee te beleggen:
50 gr kappertjes
1 avocado, in plakjes gesneden
1/2 komkommer, in plakjes
1 bosui, fijn gesneden
Veldsla

Bereidingswijze:

Haal de zalm uit de verpakking en dep hem droog, verwijder eventueel de graatjes.
Maak een marinade van de bruine suiker, maple syrup, zeezout, balsamico azijn & de rub. Meng dit goed met elkaar, laat het 30 minuten staan.
Neem een grote bakplaat of slee waar de hele zalmzijde in past. Smeer 1/4 deel van de marinade op de bodem en leg de zalmzijde erop met het vel naar beneden. Wrijf het resterende deel van de marinade over de zalm. Zet de zalm 4 uur in de koeling en marineer deze totdat er geen suiker en zoutkorrels meer te zien zijn in de marinade.
Haal de zalm uit de koeling en spoel hem goed schoon. Leg de zalmzijde nog een uurtje terug in de koelkast zodat de vleeskant wat indroogt. Bereid ondertussen de bbq voor om te roken op 100 °C, indirect.
Wanneer de bbq op temperatuur is, leg de zalmzijde met de velkant naar beneden op de bbq. Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 46-48 °C. Smeer tijdens het roken de zalm nog lekker in met een mengsel van maple syrup en mosterd, verhouding 1:1
Meng ondertussen de crème fraîche, dille en citroenschil in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt weg.
Verzamel en snijd ondertussen de ingrediënten om de bagels mee te beleggen. Bak ook de bagels af in de oven, of leg ze even bij de zalmzijde op de bbq. Heerlijk voor de smaak!
Laat de zalm vervolgens een half uur afkoelen, wanneer de kerntemperatuur is bereikt.
Snij de bagels doormidden en smeer beide kanten in met de crème fraîche
Snij de zalm in dunne plakken, zonder het vel. Leg de zalm op de bagel en garneer met de kappertjes, komkommer, avocado, bosui en veldsla

Eet smakelijk!


3. SMOKEY SWEET BACON MET GEVULDE JALAPENO EN ALS TOETJE LEMON CAKE

SMokey Sweet Bacon met gevulde Jalapeno Poppers

Ingrediënten (voor 4 personen)

1000 gram buikspek zonder zwoerd
tip: je kunt beter wat meer maken en bewaren voor later 
Cure me Bacon (AO angus & oink)
Rookhout naar keuze

Bacon wrapped jalapeño poppers:
6 jalapeño pepers
170 gram roomkaas
45 gr geraspte cheddarkaas
12 plakken smoked maple bacon
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
8 takjes verse peterselie
zeezout
zwarte peper

Bereidingswijze bacon:

Weeg het stuk buikspek en gebruik 5% van je gewicht aan cure me bacon rub. In mijn geval was dat 1465 gr (bacon) x 5% = 73,25 gr bacon rub.
Smeer het buikspek rondom in met de rub.
Doe buikspek in een vacumeer zak en vacumeer. Wanneer je geen vacumeer machine hebt, doe dan het buikspek in een seal bag (Zip-lock zak) en haal zoveel mogelijk lucht uit de zak alvorens je hem dicht doet.
Plaats het buikspek 5 dagen in de koelkast en draai hem elke dag om! Niet vergeten…
Wanneer de vijf dagen om zijn haal je het buikspek uit de koeling en spoel je de rub eraf. Dep nu goed droog en laat hem ongeveer een dag onafgedekt drogen in de koelkast.
Bereid je bbq voor om indirect te roken bij 90-100°C
Rook de Bacon in circa 3 uur warm. De bacon is goed wanneer de kerntemperatuur is behaald van 65-70°C.
Haal dan de bacon van de bbq en laat hem afkoelen. Je kunt de bacon op de snijmachine in dunne plakken snijden en voor allerlei doeleinden gebruiken. Of gebruik een scherp mes natuurlijk.
Wij gebruikten de plakken om Bacon wrapped jalapeño poppers te maken.

Tip: Bacon laat zich ook goed invriezen! Snijd plakjes of blokjes en vries die in voor een volgende keer.

Bereidingswijze jalapeño poppers:

1. Weeg alle ingrediënten af.
2. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes van de jalapeño pepers.
3. Meng de roomkaas, cheddar, knoflookpoeder, uienpoeder, gehakte peterselie, zeezout & peper door elkaar.
4. Schep nu het mengsel in de gehalveerde pepers en rol als laatste een plakje bacon om de peper heen.
5. Bak de jalapeño pepers in de oven op 200 °C in 20 minuten gaar of gebruik je bbq op 130°C indirect met een paar houtsnippers om nog een extra rooksmaak toe te.
6. Eet smakelijk!

Lemon Cake

Ingredienten voor 1 cake:

Voor de cake:
230 gr gecondenseerde melk
225 gr gezouten boter
3 eieren
180 gr bloem
100 gr suiker
2 citroenen rasp+ sap
1 afgestreken tl backing soda
1/2 tl zout

Voor de siroop:
160 gr poedersuiker
60 ml citroen sap
1 el gesmolten boter
2 el water

Bereidingswijze:

Verwarm de BBQ voor op 160 °C, indirect.
Weeg alle ingrediënten voor de siroop af.
Verwarm het water, boter en citroensap in een steelpan en voeg al roerend met een garde de poedersuiker toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en haal dan de pan met siroop van het vuur.
Houd even apart.
Weeg voor de cake alle ingrediënten af. Zorg ook dat je een bakvorm klaar hebt staan, bekleed met bakpapier.
Sla in een keukenmachine de suiker en boter luchtig, totdat de suiker is opgelost.
Wanneer de suiker helemaal is opgelost voeg je elke keer 1 ei toe. Meng totdat het mengsel het ei helemaal heeft opgenomen. Voeg dan pas het volgende ei toe…
Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, voeg je de gecondenseerde melk toe. Meng dit ook weer helemaal door het beslag. Voeg op dezelfde manier het citroen rasp en sap toe, de baking soda en het zout. Spatel als laatste de gezeefde bloem door het beslag.
Wanneer alle ingrediënten zijn toegevoegd doen we het cakebeslag in de vorm. Strijk het beslag af en bak de cake in de BBQ gaar in ongeveer 25-30 minuten. (Top: de cake is gaar al je met een sat´prikker in de cake prikt en de prikker er droog uitkomt).
Serveer de cake met de citroensiroop.

Eet smakelijk!


4. USA BABY BACK RIBS CROWN MET BEET-PICKLED DEVILED EGGS

Baby Back Crown Rib

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

Voor de crown:
2 x baby racks (2,6 kg)
130 gr rub (2,6 kg x 5% = 130 gr) (Angus & oink) char siu Chinese bbq seasoning
Opbindtouw
Appelsap om te sprayen
Rookhout naar keuze

Voor de fried rice:
3 el olijfolie
2 eieren, losgeklopt
2 tn knoflook, fijn gesneden
1 st sjalot, fijn gesneden
60 gr wortel, in blokjes gesneden
60 gr doperwten, vers of diepvries
60 gr shi-take, fijn gesneden
500 gr basmati of jasmijn rijst
1/2 tl zeezout
1 tl palmsuiker of cocos suiker
2 el soya saus
2 el sesamolie
2 el sambal badjak
4 st bosui, fijn gesneden
120 gr ijsbergsla, fijngesneden

Bereiding Baby back rib crown:

Haal de ribs uit de verpakking en dep ze droog. Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribs. Smeer de ribs in met de afgewogen hoeveelheid rub. Laat dit minimaal 2 uur marineren op kamertemperatuur.
Bereid de bbq voor om indirect te roken bij 120°C
Rol de rib op, met de vleeskant naar binnen. Bind de “crown” vast met het opbindtouw zodat zich een cirkel vormt.
Plaats de ribs nu op de bbq en rook 1,5 uur.
Spray elke 20 minuten de ribs in met appelsap
Na de eerste 1,5 uur gaan we de ribs inpakken in aluminium folie om vervolgens nog 1,5 uur te garen op dezelfde temperatuur.
Na deze 1,5 uur halen we de aluminium folie van de ribs af, en laat ze nog een uurtjes op de bbq garen. Smeer eventueel in met een mengsel van ketjap & appelsap.
Laat de ribs tot een interne temperatuur komen van 60°C. Haal ze daarna van de bbq af en laat het rusten.

Het maken van de fried rice:

Kook de jasmijn of basmati rijst zoals op de verpakking geschreven staat.
Verhit de olijfolie in een wok, en fruit de sjalot en de knoflook aan. Voeg nu de Shi-take, doperwten en wortel toe en bak op hoog vuur mee.
Zet het vuur iets lager en maak een kuiltje in het midden van de gebakken groenten, giet hierin de losgeklopte eieren in. Roer heel voorzichtig het ei door elkaar zodat er roerei ontstaat. Wanneer de roerei bijna gaar ik wokken we alle ingrediënten door elkaar heen.
Blus het geheel af met het mengsel van de palmsuiker, soya saus, sesamolie, sambal, bosui & ijsbergsla.
Breng het eventueel nog meer op smaak met zeezout.

Wanneer de ribs gerust hebben en de fried rice klaar is doen we eerst een laagje fried rice in een grote schaal of slee. Daarboven op zetten we de crown en in de crown doen we de rest van de fried rice.

Garneer het gerecht met taugé, pinda’s, gefrituurde uitjes en koriander!

Eet smakelijk!

Deviled Eggs

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

6 grote eieren
2,5 dl rode bieten sap
1 el azijn
1 el licht bruine basterd suiker
1 tl gemalen peper
1 tl zeezout
2 el olijfolie
2 el mayonaise
1 tl witte balsamico azijn (of azijn naar eigen keuze)
1 tl dijon mosterd
1/2 tl vadouvan kruiden
Koriander om te garneren

Extra benodigdheden:
Spuitzak

Bereidingswijze:

Kook de 6 eieren totdat ze hard zijn. (tip: zet ze met koud water op en zet de wekker op 15 minuten, wanneer de wekker gaat zijn de eieren precies hard.)
Doe in een kom de rode bietensap, azijn, suiker, peper en zout en meng dit goed door elkaar. Pel de eieren en plaats ze in het mengsel en laat de eieren minimaal 2 uur in het mengsel staan. Hoe langer de eieren in het mengsel staat hoe meer roze ze worden.
Wanneer de eieren mooi roze zijn gekleurd, halen we ze uit de pekel. Halveer de eieren en doe het eigeel in een aparte kom.
Meng met de hand of met de keukenmachine de eidooiers, olijfolie, mayonaise, witte wijn azijn, mosterd en vadouvan kruiden door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Vul nu een spuitzak met het mengsel en spuit het mengsel netjes in de eieren.
Garneer met zeezout en koriander.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.