Gegrilde Spareribs met chimmichurri

Gegrilde Spareribs met chimmichurri
Spareribs op Argentijnse wijze met een heerlijke Chimmichurri

Ingrediënten

voor 4-6 personen

  • 2-3 strengen spareribs
  • 3 theelepels gemalen knoflookpoeder
  • 1 ltr water
  • 6 eetlepels witte wijn azijn
  • 6 theelepels gemalen zwarte peper
  • 6 theelepels grof zeezout
  • takjes krulpeterselie


Voor de chimichurri:

  • 30 gram platte peterselie
  • 6 takjes verse oregano
  • 4 tenen knoflook
  • mespuntje cayennepeper
  • zeezout
  • 50 ml witte wijn azijn of een andere smaak azijn naar keuze
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 1 sjalot
  • 1 eetl citroensap

Bereiding

1: Gebruik voor het maken van de chimmichurri een keukenmachine of een staafmixer.
2: Doe alle ingrediënten voor de chimmichurri in de keukenmachine behalve de olijfolie. Cutter alle ingrediënten, en laat het even 5 minuten zo staan in de machine. Zet daarna de machine weer aan en voeg als laatste rustig de olijfolie toe. Bewaar de chimmichurri in een afgesloten pot op kamer temperatuur zodat de smaken goed kunnen doortrekken. Na gebruik wel in de koelkast plaatsen.
3: Richt je barbecue in voor directe verhitting op een temperatuur van ca. 180 graden.
4: Maak van de rest van de ingrediënten een marinade, breng dit aan de kook en laat hierin de spareribs 45 min zacht garen.
5: Laat de spare ribs afkoelen in de marinade, dep de spareribs droog en grill ze met de bot kant naar beneden ca 15 minuten.
6: Bedruip de spareribs regelmatig met de overgebleven marinade met behulp van de peterselie.
7: Draai de spareribs om en rooster de vleeskant in ca. 10 minuten bruin. Kwast de spare ribs naar eigen smaak eventueel nog in met een heerlijke BBQsaus.
8: Serveer de ribs met de chimmichurri.