BBQ Tip

Black Angus Picanha

Malse, heerlijk romige picanha van de Black Angus
Herkomst: Australië Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 20,00 Incl. BTW
- +
€ 20,00 Incl. BTW
Artikelnummer: 5188

Beschikbaarheid: Op voorraad

Beschrijving

BLACK ANGUS PICANHA

  • Malse, heerlijk romige picanha
  • Van mooie vleesrunderen in Australië
  • Prachtige marmering en smaak

Wil je een heerlijk staartstuk uit Australië? Ga dan voor de Black Angus Picanha!

VLEESRUNDEREN IN AUSTRALIË

Deze picanha komt van mooie vleesrunderen die in Australië rondlopen en genieten van het heerlijke gras wat daar allemaal groeit. De laatste circa 100 dagen worden de runderen bijgevoerd met granen uit Australië zelf. Het vlees krijgt hierdoor een prachtige marmering en smaak. Succes gegarandeerd met dit staartstuk.

AUSTRALISCH BLACK ANGUS

De Black Angus is het beroemdste runderras ter wereld. Dit hoornloze ras staat bekend om zijn sublieme vlees. Voor de melk worden deze koeien niet gehouden. Onze Australische Angus is 200 dagen met graan afgemest en dat zie je terug in de sublieme marmering. Australië is 185 keer zo groot als Nederland met 22 miljoen inwoners. De veestapel in Australië is groter dan het aantal inwoners, maar door de grootte van het land hebben de runderen er ontzettend veel vrije ruimte.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Black Angus Picanha kopen. Ga voor dit heerlijke staartstuk uit Australië en geniet van dit malse, romige stuk vlees. 

Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recepten
Extra informatie
Herkomst Australië
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten 100 Dagen graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill
voedingswaarde energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g
Reviews

Klantenreviews 2 item(s)

Superb!
BBQ op 120 graden, kern temperatuur 47* daarna 10 minuten rusten, dan nog 1,5 minuut per kant afgrillen...
Ge-wel-dig!!!!
product
Review by Berry / (Geplaatst op 31-05-2020)
Meer meer meer
Wat een smaak! Klaargemaakt volgens de instructie en het was smullen. Alleen peper en zout gebruikt.
product
Review by Gert-Jan / (Geplaatst op 08-04-2019)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.