Buitenkoken anno 2021. Dit zijn de trends

Buitenkoken anno 2021. Dit zijn de trends

Buitenkoken anno 2021. Dit zijn de trends

Wij kijken er elk jaar weer naar uit: de nieuwste trends voor buitenkoken! Bij Beef&Steak zien we als eerste wat die nieuwe trends zijn. Wij houden al jaren de ontwikkelingen op het gebied van (buiten)koken nauwlettend in de gaten en laten ons inspireren door koks van over de hele wereld. En dat is genieten, want het prikkelt ons weer om aan de slag te gaan met nieuwe recepten en producten.

Dat gaat er op de barbecue

De eerste trend die we zien is het bereiden van broodproducten op de BBQ. Van het afbakken van leuke broodjes tot het maken van je eigen brood. Je ziet steeds vaker kleurrijke creaties van burgers met bijpassende buns. Of wat dacht je van een Philly Cheese Steak Sandwich? Met brood kan je dus alle kanten op. Het bereiden van pizza’s op de BBQ zien we al langer en gaan we dit jaar echt omarmen! Je kunt eindeloos combineren en beleggen. Pak je pizzasteen en waan je in Italië met je eigengemaakte pizza!

Bekijk hier onze weekaanbiedingen met 15% korting

En heb je al eens met een grillspit gewerkt? Een grillspit is te verkrijgen voor bijna elke barbecue en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld kip, porchetta of zelfs spareribs aan het spit te bereiden. Het ronddraaien van het vlees zorgt ervoor dat de sappen op het vlees blijven. Succes is met een spit gegarandeerd.

Mix & Match

Buitenkoken anno 2021 betekent ook: verschillende bereidingstechnieken combineren. Een smaakvol voorbeeld hiervan is reversed sears voor bijvoorbeeld een steak: eerst gaar je hem indirect tot een lage kerntemperatuur in de oven of sous-vide. Daarna grill je de steak af op hoog vuur. Deze combinatie van technieken is ideaal om je vlees heel constant te garen. Het proberen waard!

Onze recepten vind je hier!

Als we aan het mixen en matchen zijn mogen lekkere side dishes niet ontbreken. Je kunt het niet gek genoeg maken. Ga aan de slag met gelakte aubergines, smokey bloemkool of aardappel-courgettekoekjes. De side dishes maken niet alleen je menu compleet, maar het is ook een leuke manier om groenten in je menu te verwerken.

Met welke trend ga jij aan de slag deze zomer?