•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Dit zijn de BBQ-trends van deze zomer

Al sinds 2008 kun je bij Beef&Steak terecht voor het beste, lekkerste en meest bijzondere vlees. Onze webshop bevat ruim 500 bekende en minder bekende producten. We brengen vlees met echte smaak en proberen Nederland te verrassen met nieuwe smaken en ervaringen. We houden dan ook continu de BBQ-trends in de gaten. Hieronder onze nieuwste voorspellingen voor de zomertrends van dit jaar. 

Brisket

Wie veel door Amerika reist heeft vast wel eens brisket geproefd, een stuk van de runderborst. Brisket is niet makkelijk te bereiden, maar nu we in Nederland steeds vaker en vooral steeds beter gaan barbecueën, zullen meer en meer liefhebbers het aandurven om brisket te bereiden. Op de juiste manier klaar gemaakt, levert het een heerlijk, mals stuk vlees op. Het geheim is om de brisket low&slow op een barbecue of in een smoker te bereiden.

brisket bbq trends

Exotisch wild

Naast de brisket zal ook het vlees van exotisch wild vaker op BBQ verschijnen. Denk daarbij aan het vlees van antilope, zebra en krokodil. Dat zijn nog eens nieuwe smaken! Omdat het leefgebied van deze wilde dieren veel groter is dan dat van Nederlands wild, zijn de kwaliteit en smaak ongeëvenaard. 

BBQ Bites

Verder staat de zomer van 2020 in het teken van de BBQ Bites: kleine hapjes van de barbecue, zoals Moink Balls, Chicken Wings, Zalmhapjes, Jalapeno Pepers en Pulled Pork Bladerdeeghapjes. Sinds dit jaar geeft Beef & Steak een BBQ-workshop waarin je leert hoe je deze bites het lekkerst klaarmaakt.

spiesen bbq trend

Spiezen

Ook voorspel ik dat spiesen het helemaal gaan maken. Ze zijn gemakkelijk te bereiden op de barbecue, heel smakelijk en kennen talloze variaties. Kies voor je spies wel kwaliteitsvlees zoals kippendijen van het Gildehoen. Andere mogelijkheden zijn varkenshaas voor saté, een spies van ossenhaas of van mals lamsvlees of een mix van meerdere vleessoorten en groenten.

No beef burger

De burger zonder vlees is aan een opmars bezig. Bij fastfoodketens en op de BBQ zijn het al bestsellers. Met name onder millennials is gezond eten populair. De vleesloze beyond burger en worst van Beef&Steak, gemaakt van rode bieten en erwten, past prima in dit menu.

Pellet BBQ

In de Verenigde Staten is het al een hit, de pellet BBQ. Nederland niet zal achterblijven. Je stookt deze BBQ’s met pellets, kleine staafjes gemaakt van samengeperst zaagsel. Een pellet BBQ is zowel een grill als een smoker, maar je hebt geen direct vuur. Gerechten uit de deze BBQ hebben een rooksmaak. Er zijn veel verschillende pellets verkrijgbaar waarmee je kunt experimenteren. Pelletsmokers zijn vanaf nu bij Beef&Steak verkrijgbaar. Als laatste, maar beslist niet onbelangrijk, wil ik onze duurzame manier van verpakken en verzenden noemen. Beef&Steak loopt hierbij voorop en gebruikt al lange tijd herbruikbare verpakkingen en verzendboxen. En ook onze coolpacks worden hergebruikt! 

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.