Van taai vlees maakt niemand een malse biefstuk

Van taai vlees maakt niemand een malse biefstuk

Van taai vlees maakt niemand een malse biefstuk

Goed koken vraagt aandacht, toewijding en goede spullen, want zelfs de beste kok maakt van taai vlees geen malse biefstuk. Kwaliteit is het resultaat van keuzes die je in elke stap van de bereiding maakt. Dat begint al in de voorbereiding en eindigt pas als de laatste hap genomen is. 

Een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Het is belangrijk vooraf na te denken over je gerecht: voor wie kook je en wat is het resultaat dat je nastreeft? Wil je een mals en sappige steak serveren, of juist een bavette of longhaas met meer smaak en bite? Denk zelfs nog voordat je je vlees koopt al na over het smaakprofiel en de doneness, de gewenste doorbakkenheid van het vlees dat je wil serveren. Zoek met die informatie in je achterhoofd naar de juiste kruiden en natuurlijk het juiste vlees. 

Afkomst van het product

Zelfs de beste voorbereiding en de lekkerste rubs maken van een stukje vlees van slechte kwaliteit geen topgerecht. Om goed vlees te onderscheiden van vlees van mindere kwaliteit is het vooral belangrijk je te verdiepen in de afkomst en het leven van het product. Het ras, de plek waar het dier is opgegroeid en het voer hebben allemaal effect op de kwaliteit, de structuur en de smaak van het vlees. 

Als je niet precies weet wat je zoekt is het daarom belangrijk om je te laten adviseren over het vlees dat je koopt. Het is tenslotte zonde als alle moeite die je in je gerecht stopt teniet wordt gedaan. Een goede leverancier zal je altijd goed kunnen bijstaan als je vragen hebt. Bij Beef&Steak ben je daarmee aan het juiste adres. Niet alleen hebben wij het beste vlees, we adviseren je ook graag. 

Maar met goed vlees alleen ben je er nog niet. Wie mals vlees slecht bereidt, eet alsnog taai vlees.

Denk aan de accessoires

Maar met goed vlees alleen ben je er nog niet. Wie mals vlees slecht bereidt, eet alsnog taai vlees. De kwaliteit van de spullen die je gebruikt, van barbecue of oven tot pannen en andere accessoires, is van groot belang voor het eindresultaat. Neem bijvoorbeeld de pannen van Petromax. Deze gaan niet alleen veel langer mee, ze zijn ook echt veel beter dan goedkopere alternatieven. Goede accessoires kosten geld, maar dat zijn ze meer dan waard. 

Heb je het lekkerste vlees gekocht en de juiste bereiding gekozen? Vergeet dan ook niet na te denken over bijpassende bijgerechten en drankjes. Steeds meer koks serveren hun vlees samen met een lekker glas speciaalbier. 

Jouw gasten zien misschien alleen een lekker stukje vlees, maar jij weet wel beter. Je hebt van begint tot eind de juiste keuzes gemaakt en precies dát is het leuke van koken.