KalfsPicanha
Op voorraad

- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, zelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
De picanha, ofwel het staartstuk is een heerlijk braadstuk. In zijn geheel garen en/of grillen geeft het mooiste resultaat. De picanha van het kalf heeft geen dikke vetkap, zoals bij een rund.
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% kalfsvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Geen rijping |
Voeding | Grasgevoerd |
Bereidingsmethode | Barbecue, Hot & Fast, Indirect, Oven |
Soort | Kalfsvlees |
voedingswaarde | energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g |
SKU | 1441 |
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).