Kalfspicanha Saltimbocca

Kalfspicanha Saltimbocca

Dit recept biedt een verrukkelijke twist aan het klassieke Italiaanse gerecht Saltimbocca, met sappige kalfspicanha steaks. Elke steak wordt gekruid met een delicate balans van zout en peper, versierd met aromatische salieblaadjes en omwikkeld met hartige Parmaham. Perfect gebakken, worden de steaks vervolgens geserveerd bovenop een bedje van al dente spaghetti, doordrenkt met een rijke rundvleesbouillonreductie en versierd met gehalveerde trostomaten. Het resultaat is een harmonieuze fusie van smaken en texturen, waarbij het malse kalfsvlees, knapperige ham en geurige salie perfect samengaan met de stevige pasta en zoete tomaten. Met zijn elegante presentatie en voortreffelijke smaak belooft Kalfspicanha Saltimbocca elke eetervaring naar een hoger niveau te tillen.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Snij de picanha in plakken van ongeveer 2 cm dik
  • 2. Leg de kalfspicanha steaks plat neer en bestrooi ze aan beide kanten licht met zout en peper. Plaats op elke steak een paar salieblaadjes en bedek ze vervolgens met een plak parmaham. Zet vast met cocktailprikkers indien nodig.
  • 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfspicanha steaks met de hamkant naar beneden tot de ham krokant is, draai ze dan om en bak ze kort aan de andere kant. Haal de steaks uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat deze inkoken tot de saus iets dikker wordt.
  • 5. Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.
  • 6. Voeg de spaghetti toe aan de ingekookte bouillon in de pan en hussel door elkaar. Voeg op het laatst de gehalveerde trostomaatjes toe en schep deze voorzichtig door de warme pasta zodat ze hun vorm behouden en net door de warmte van de pasta worden verwarmd.
  • 7. Leg de kalfspicanha steaks op de spaghetti met tomaatjes en schep er wat van de bouillonsaus over.
  • 8. Serveer de Kalfspicanha Saltimbocca meteen, eventueel gegarneerd met extra verse salieblaadjes.
  • 9. Eet smakelijk!