Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Texelaar lamsvlees

Texelaar lamsvlees

De Texelaar is een beroemd schapenras, ontwikkeld als kruising met het oorspronkelijke Texelse ras. Het vlees van de Texelaar wordt geroemd door chefs en liefhebbers.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Lamsgehakt
Lamsvlees
ca. 250 gram
€ 6,79
per pagina
Bij Beef&Steak vind je lamsrack, lamsbout, lamsreepjes, lamsgehakt en lamskoteletten.


Het oorspronkelijke Texelse ras werd in de tweede helft van de 19e eeuw gekruist met Engelse rassen om vooral meer vlees en meer wol te krijgen. De Lincoln-, Leicester- en Wensleydaleschapen werden hier voornamelijk voor gebruikt en zo ontstonde de Texelaar. Het is een zeer stabiel ras met inmiddels uitstekende wol- en vleeseigenschappen. Er zijn 2 soorten Texelaars; de witte en de blauwe variant.


De Texelaar is een sterk ras zonder horens en een mooie witte kop met fijn haar. Het is vrij gedrongen en heeft een bredere kop dan het bekende Swifterras. Het ras heeft volle dijen en sterke lendenen.


Een ooi krijgt vaak 1-2 lammeren per keer en dat slechts eenmaal per jaar. Meestal lammeren ze in het vroege voorjaar, maar eigenlijk worden er het hele jaar door lammetjes geboren. De draagtijd is 5 maanden minus 5 dagen en de lammetjes wegen ongeveer 5 kilo bij de geboorte.


Op het eiland Texel lopen al meer dan 14.000 schapen en ieder voorjaar worden er ongeveer 11.000 lammetjes geboren. Bij elkaar bijna het dubbele van het aantal inwoners van Texel. Ooien wegen ongeveer 70-80 kilo en zijn ongeveer 65-70 centimeter hoog. Naast het vlees worden deze schapen ook gebruikt voor hun wol. Per scheerbeurt levert dit ongeveer 4 tot 5 kilo ruwe wol op.


De Texelaars die wij gebruiken voor dit fantastische vlees grazen in de Bommelerwaard. Zij eten hier de grassen en kruiden die in het landschap voorkomen. Het vlees kenmerkt zich door de mooie, fijne lamsmaak en zachte structuur.