Pulled wild zwijn

Pulled wild zwijn
Bereid een spectaculaire Pulled Wild Zwijn voor 4 personen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding: 300 minuten

Ingrediënten

1 wildzwijnprocureur

Scheutje appelsap

Zout en peper

Kruidenpasta:

6 teentjes knoflook

30 g platte peterselie

2 el rozemarijnblaadjes

2 el oregano

1 el tijmblaadjes

4 el Dijonmosterd

2 el olijfolie

Extra nodig:

Keukenmachine

Kernthermometer

Aluminiumfolie

Bereiding

- Haal de wildzwijnprocureur een half uurtje voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

- Dep het even droog met keukenpapier.

- Hak in de keukenmachine de knoflookteentjes, peterselie, rozemarijn, oregano en tijm fijn.

- Voeg de mosterd en olie toe en mix alles goed.

- Bestrooi het vlees gelijkmatig met zout en peper en bestrijk het vervolgens rondom met de kruidenpasta.

- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 110°C.

- Gril de wildzwijnprocureur eerst op het directe gedeelte.

- Draai na 5 minuten het vlees om en laat hem nog 5 minuten op het rooster liggen.

- Leg het vlees nu op het indirecte gedeelte en sluit de deksel.

- Zodra het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft, haal je het van de barbecue.

- Leg het vlees op aluminiumfolie, doe er een scheutje appelsap bij.

- Wikkel het vervolgens helemaal in het aluminiumfolie en leg terug op het indirecte gedeelte van de barbecue.

- Sluit de deksel Gaar het vlees nu door tot het een kerntemperatuur heeft van 90°C.

- Haal het vlees uit de barbecue en laat 20 minuten in het aluminiumfolie rusten.

- Verwijder het aluminiumfolie en leg het vlees in een grote bak.

- Trek het nog warme vlees met 2 vorken in stukken. Verwijder grotere stukken vet en pezen.

- Doe het geplukte vlees in een schaal en meng met de achtergebleven vleessappen.

Serveer het vlees warm in bijvoorbeeld een pitabroodje met koolsalade.